ΑΡΙΔΑΙΑ: ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ ΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ…

2021-07-13

Κατά την διά περιφοράς συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αλμωπίας την 06/7/2021, εκτός από το θέμα της παράτασης λειτουργίας μουσικών οργάνων για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν στην πόλη της Αριδαίας (ΔΕΣ και ΕΔΩ), συζητήθηκε και το θέμα της:

''Έγκρισης Μελέτης Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων Δήμου Αλμωπίας «Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή σχολικού συγκροτήματος (2ο Γυμνάσιο Αριδαίας, Γενικό Λύκειο Αριδαίας, Επαγγελματικό Λύκειο Αριδαίας, Εσπερινό Λύκειο Αριδαίας) της κοινότητας Αριδαίας του Δήμου Αλμωπία''

το οποίο (θέμα) ψηφίσθηκε ομόφωνα, με την εξής παρατήρηση από το μέλος της επιτροπής Προκοπίδη Λάκη:

''Η υλοποίηση της μελέτης (δημιουργία πεζοδρομίου 7 μέτρων, επί του αριστερού ρεύματος προς Εξαπλάτανο, με μείωση του πλάτους του δρόμου και χαρακτηρισμού αυτού, ως δρόμου ήπιας κυκλοφορίας), θα επιφέρει τεράστιες επιπτώσεις στην λειτουργία της πόλης.

Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να βρεθούν λύσεις από τον αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο, που θα δεχθούν οι παραπλήσιοι δρόμοι. Επίσης θα πρέπει να υπάρξει μια ολοκληρωμένη πρόταση για τις θέσεις στάθμευσης, που θα χαθούν. Σε διαφορετική περίπτωση, θα υπάρχει άναρχη στάθμευση των οχημάτων, κάτι που θα δημιουργεί αναστάτωση και αδύνατη την διέλευση των μεγάλων οχημάτων''.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την παραπάνω διά περιφοράς συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (ΔΕΣ και ΕΔΩ)

Επίσης στην ίδια ως άνω συνεδρίαση ο παραπάνω Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της επιτροπής, κατέθεσε και την παρακάτω πρόταση σχετικά με την κυκλοφορία και στάθμευση των οχημάτων στη διασταύρωση των οδών Αγ. Σοφίας και Ιουστινιανού:

''Σε προηγούμενη συνεδρίαση της Ε.Π.Ζ., είχα ζητήσει να συζητηθεί το θέμα της διαμόρφωσης του χώρου που βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Αγίας Σοφίας και Ιουστινιανού. Στο σημείο υπάρχει ανεξέλεγκτη στάθμευση αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα να υπάρχει συμφόρηση και σοβαρό πρόβλημα εισόδου των ενοίκων στις οικοδομές τους. Επίσης, είναι αδύνατη η μετακίνηση των πεζών, καθώς τα περισσότερα αυτοκίνητα σταθμεύουν επί του πεζοδρομίου.

Παρά τα πρόσκαιρα μέτρα που έχουν ληφθεί, δεν αντιμετωπίζεται το ζήτημα και είναι απαραίτητη η λήψη μόνιμων μέτρων, που θα διασφαλίζουν την ασφαλή διέλευση των οχημάτων καθώς και των ενοίκων των παρακείμενων οικοδομών.

Τέλος, ένα πολύ σοβαρό ζήτημα είναι αυτό που αφορά την ασφάλεια των οδηγών που κινούνται επί της Αγίας Σοφίας, με κατεύθυνση προς βορρά. Ο δρόμος είναι επικίνδυνος, δεν υπάρχει πεζοδρόμιο και μετά το κλείσιμο του ποταμού, υπάρχει υψομετρική διαφορά 1,5 μέτρου περίπου, κάτι που καθιστά το σημείο εκείνο πολύ επικίνδυνο. Κατά το παρελθόν, είχαμε εκτροπή αυτοκινήτων, ευτυχώς μόνο με υλικές ζημίες.

Ο Δήμος θα πρέπει να παρέμβει συνολικά, στην διασταύρωση των δύο οδών και να διαμορφώσει συνθήκες ασφαλούς οδήγησης αλλά και την δυνατότητα εύκολης πρόσβασης των ενοίκων στις οικοδομές τους (κυρίως των ηλικιωμένων και των εχόντων κινητικά προβλήματα).'' 

13-7-2021/13:02