ΑΡΙΔΑΙΑ: Ο ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΠΑΤΕΡ ΠΑΪΣΙΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΙΛΑΡΙΩΝΑ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟ ΕΔΕΣΣΑΣ...

2021-08-08

ΣΧΟΛΙΟ 1

Με αφορμή τον πανηγυρικό εορτασμό κλπ εκδηλώσεις προς τιμή της ιεράς μνήμης του Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας την 7 και 8 Αυγούστου 2021, ο πνευματικός της Ιεράς Μονής Αγίου Ιλαρίωνα στους Προμάχους-Πέλλας, Ιερομόναχος Πάτερ Παϊσιος, κατά τη σημερινή 08/8/2021 Κυριακάτικη τέλεση της Θείας Λειτουργίας και λίγο πριν το πέρας αυτής...

... αναφέρθηκε με έκδηλη τη συγκίνησή του, στη ζωή και το έργο του Αγίου Καλλίνικου, ο οποίος μεταξύ άλλων, αποκάλυψε ότι ο παραπάνω Άγιος ήταν αυτός που τον χειροτόνησε, ενώ συμπλήρωσε ότι το μισθό του ως Επίσκοπος τον έδιδε ολόκληρο στις ελεημοσύνες.

Μάλιστα όταν χρειάσθηκε να μεταβεί σε Νοσοκομείο της Αγγλίας για να υποβληθεί σε εγχείριση και δεν είχε τα χρήματα, αυτά δόθηκαν από την οικογένειά του και συγκεκριμένα από τον αδελφό του που ήταν στο Δικαστικό Σώμα.

Επίσης και σύμφωνα με όσα ανέφερε ο παραπάνω, όταν ο Άγιος Καλλίνικος τις Κυριακές πήγαινε να ιερουργήσει σε εκκλησίες της δικαιοδοσίας του και περνούσε από τις εκκλησίες που ήταν στο δρόμο του και δεν έβρισκε τον τοπικό ιερέα στη θέση του, χτυπούσε την καμπάνα του χωριού, καλώντας τον Ιερέα να προσέλθει στη θέση του!!

Αναφέρθηκε επίσης και σε ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στην Έδεσσας, όταν για κάποιο θέμα ,το οποίο δεν ανέφερε, ήρθε σε αντιπαράθεση με την τότε Δημοτική Αρχή της πόλης, η οποία (Δημοτική Αρχή), τότε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε και διοργάνωσε εναντίον του συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της Έδεσσας, και μάλιστα ανήμερα της εορτής του Αγίου.

Ήταν μάλιστα τόση η μακροθυμία και η μεγαλοψυχία του, που τους συγχώρεσε όλους και πρότεινε στους συμμετέχοντες στην εναντίον του πορεία να τους κεράσει επί τη ευκαιρία της εορτής του.

Δείτε τον βίο και την πολιτεία του Αγίου Καλιννίκου, Μητροπολίτη Έδεσσας  Ε  Δ  Ω

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία:

2021-08-10 01:35

Το Όνομά σας:

Ορθόδοξος Έλλην

Μήνυμα:

Φοβερό άρθρο συγχαρητήρια!

08/8/2021