ΑΡΙΔΑΙΑ: ΛΑΜΠΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ‘’ΚΟΣΜΗΜΑ’’ ΤΗΣ Τ.Κ ΑΛΩΡΟΥ-ΠΕΛΛΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

2022-05-09

Με τη λαμπρότητα και επισημότητα που αρμόζει, πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 08/5/2022 απογευματινές ώρες, Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ ΄Αρτοκλασίας και Θείο Κήρυγμα στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου στην τοπική Κοινότητα Αλώρου-Πέλλας.

Σε έναν πανέμορφο λοιπόν φυσικό χώρο και σε ένα Παρεκκλήσιο πραγματικό κόσμημα, του κτίτορος του παραπάνω παρεκκλησίου Αρχιμ. π. Αντώνιου Πακαλίδη, ο οποίος απεβίωσε πριν λίγο καιρό στην τ.κ Αλώρου-Πέλλας, παρουσία πάνω από 10 ιερέων, του Αντιδημάρχου Γιάντση Δημήτρη...

... του Αντιπεριφερειάρχη Τζαμτζή Ιορδάνη, του Δημάρχου Έδεσσας Γιάννου Δημήτρη, του Βουλευτή της ΝΔ Σταμενίτη Διονύση, εκπροσώπου της ΕΛ.ΑΣ, του πρώην Δημάρχου Αλμωπίας Μπίνου Δημήτρη και πλήθους πιστών, τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός προς τιμή του Αγίου Χριστοφόρου, ενώ τέθηκε και προς προσκύνηση τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας-Θεσσαλονίκης.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο π. Παντελεήμονας της Ιεράς Μητρόπολης Έδεσσας, Πέλλας και Αλμωπίας, έκανε το Ιερό Κήρυγμα για τη ζωή του Αγίου Χριστοφόρου.

Δείτε σχετικά στο παρακάτω βίντεο ...

09/5/2022