ΑΡΙΔΑΙΑ: ΚΟΥΒΟΥΚΛΙΑ ''ΚΟΥΦΑΡΙΑ'' ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ''ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ'' ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!! (ΦΩΤΟ & ΕΓΓΡΑΦΟ)

2023-09-03

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ρεπορτάζ By Sakis

Για μία ακόμη φορά δυστυχώς, αναγκάζεται η ιστοσελίδα μας, ύστερα από παράπονα και διαμαρτυρίες κατοίκων, να επανέλθει σε ένα διαχρονικό θέμα, που απασχολεί τους κατοίκους και ανέδειξε πολλάκις η ιστοσελίδα μας, χωρίς δυστυχώς να δοθεί λύση, παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων της Δημοτικής Αρχής Αλμωπίας!!

Ειδικότερα, απορίες, ερωτηματικά και εύλογα παράπονα προκαλούν στους κατοίκους και δημότες της Αλμωπίας, αλλά και στους διερχόμενους επισκέπτες, οι εικόνες των κλειστών περιπτέρων στην πόλη της Αριδαίας που κυριολεκτικά... σαπίζουν, εμποδίζουν την κίνηση των πεζών, περιορίζουν την ορατότητα των οδηγών (Περίπτωση Κέντρου Υγείας Αριδαίας) και έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης και ''διακίνησης ιδεών και εκδηλώσεων'' !!

Συγκεκριμένα, σε κάποια σημεία της πόλης, υπάρχουν τα κουβούκλια (κουφάρια) των περιπτέρων, κάποια δε από αυτά στο κέντρο της Αριδαίας, εδώ και πάνω από 10 χρόνια!!, τα οποία για άγνωστο λόγο οι δικαιούχοι τους, δεν τα λειτουργούν!

Πέραν αυτού, το γεγονός δηλαδή ότι σήμερα πολλά από αυτά παραμένουν κλειστά, έχουν και μια σειρά παρενέργειες. Πολλά από τα κιόσκια των περιπτέρων, ως εγκαταλελειμμένοι πια χώροι, έχουν γίνει εστίες ρύπανσης, εκπέμπουν εικόνες αισθητικής παρακμής και γενικά δεν είναι ό,τι καλύτερο, καθ΄όσον χρησιμοποιούνται από μερικούς και σαν διαφημιστικοί χώροι για κάθε είδους προβολής καταστημάτων κλπ εκδηλώσεων, αλλά και διακίνησης... ιδεών και αναγραφής κακόγουστων συνθημάτων.

Ειδικότερα τα περίπτερα που υπάρχουν και είναι ανενεργά για άγνωστο λόγο και για αρκετά χρόνια, όπως τα κατέγραψε η ιστοσελίδα μας, βρίσκονται στα κάτωθι σημεία. (Δες πιο κάτω σχετικές φώτο)

1.-Πλησίον του Κέντρου Υγείας Αριδαίας, το οποίο μάλιστα περιορίζει και την ορατότητα των οδηγών που κινούνται στην διασταύρωση των οδών Π. Μελά & Φιλίππου.

2.-Έναντι του Ξενιτίδειου Πνευματικού Κέντρου και έμπροσθεν της Μαθητικής Εστίας της πόλης.

3.-Πλησίον της πιάτσας ΤΑΞΙ

4.-Έμπροσθεν της Τράπεζας Πειραιώς

5.-Έναντι Ιερού Ναού Αγ. Νικάνδρου στο κέντρο της Αριδαίας.

Μάλιστα κατά το παρελθόν και ύστερα από σχετικά δημοσιεύματα της ιστοσελίδας μας, η Δημοτική Αρχή Αλμωπίας τον Φεβρουάριο του 2021!!, είχε αναγκαστεί να συστήσει σχετική επιτροπή από δύο υπαλλήλους του Δήμου Αλμωπίας, προκειμένου διενεργήσουν αυτοψία στα περίπτερα που βρίσκονται στα διοικητικά όρια της πόλης της Αριδαίας και να αναφέρουν εγγράφως τις διαπιστώσεις τους , αναφορικά με το αν αυτά βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία ή αν είναι γενικά εκτός λειτουργίας (χωρίς προϊόντα, εκθετήρια προϊόντων, ψυγεία σε λειτουργία, κλπ), χωρίς μέχρι σήμερα δυστυχώς να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των ενεργειών της επιτροπής.

Δείτε παρακάτω την σχετικά με το θέμα απόφαση του Δημάρχου Αλμωπίας

Αριδαία 02/02/2021

Αριθ.πρωτ. 1504

Αριθ. Απόφασης 138

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Έχοντας υπ'όψιν:

1. Το άρθρο 75, ν.3463/06 περί αρμοδιοτήτων των Δήμων

2. Το άρθρο 58, ν.3852/10 περί αρμοδιοτήτων του Δημάρχου

3. Την με αριθ. 147/2020 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «Κανονισμός λειτουργίας περιπτέρων» 4. Την ανάγκη διαπίστωσης της λειτουργίας των περιπτέρων που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Αλμωπίας σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στον 1044/71

Εντέλλει τους

1. Τραϊανού Αθανάσιο, υπάλληλο και

2. Αθανασίου Πέτρο, υπάλληλο

Όπως διενεργήσουν αυτοψία στα περίπτερα που βρίσκονται στα διοικητικά όρια της πόλης της Αριδαίας προκειμένου να διαπιστώσουν αν αυτά βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία ή αν είναι γενικά εκτός λειτουργίας (χωρίς προϊόντα, εκθετήρια προϊόντων, ψυγεία σε λειτουργία, κλπ).

Οι ανωτέρω υπάλληλοι θα διενεργήσουν έναν έλεγχο ανά τρίμηνο (Ιανουάριος-Μάρτιος, Απρίλιος-Ιούνιος, Ιούλιος-Σεπτέμβριος) σε ημερομηνίες που θα επιλέξουν οι ίδιοι και σε ώρες λειτουργίας της αγοράς και θα συντάξουν ενυπόγραφες εκθέσεις τις οποίες θα καταθέσουν στο Τ.Τ.Ο.Α. για περαιτέρω ενέργειες.

Οι εν λόγω εκθέσεις θα πρέπει να έχουν κατατεθεί στο ΤΤΟΑ το αργότερο μέχρι τις 30/9/2021.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΠΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Έκτοτε αν και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα δύο ετών δεν υπήρχε σχετική με το θέμα ενημέρωση, αφενός, αφετέρου τα περίπτερα και τα κουβούκλια ζουν και βασιλεύουν και ταλαιπωρούν τους πολίτες!!

Δείτε παρακάτω σχετικές φώτο με την κατάσταση των περιπτέρων που βρίσκονται ανενεργά για πάνω από 10 χρόνια κάποια από αυτά!!

03/9/2023

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία: 2023-09-05 11:17

Μήνυμα: Θα γίνουν φωλιές για τα αδέσποτα αν θέλεις μπορείς να βοηθήσεις οικονομικά για αγορά σκυλοτροφης