ΑΡΙΔΑΙΑ: ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ  ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!!-ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ... (ΒΙΝΤΕΟ)

2024-03-30

Με αφορμή την από 20/02/2024 ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Αλμωπίας σχετικά με την ακαταλληλότητα του νερού στην περιοχή  πέριξ του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας, όπου ανιχνεύθηκε παροδική αύξηση της περιεκτικότητας του νερού σε αρσενικό (με όριο τα 10 μgr/l μετρήθηκε περιεκτικότητα 16 μgr/l), όπου για το λόγο αυτό η ΔΕΥΑ παρακαλεί τους καταναλωτές στην περιοχή του δυτικού περιφερειακού να μη χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου ως πόσιμο μέχρι νεωτέρας (ΔΕΣ και ΕΔΩ).

Επειδή από τότε πέρασε σχεδόν 1,5 μήνας, αρκετοί κάτοικοι της παραπάνω περιοχής, ζητούν να πληροφορηθούν τα νεώτερα για το θέμα αυτό, καθόσον, από τις 20/02 και σύμφωνα με την παραπάνω συμβουλή- ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Αλμωπίας, χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση, είτε ως πόσιμο είτε για το μαγείρεμα, εμφιαλωμένα νερό, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα οικονομικά των οικογενειών τους.

Θεωρούμε ότι μία επικαιροποιημένη ανακοίνωση για το θέμα από τους αρμόδιους είναι επιβεβλημένη, αν και ο Δήμαρχος Αλμωπίας ερωτηθείς από τον Μπάτση Χρήστο για το θέμα, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, έδωσε την απάντησή του, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Δείτε παρακάτω το σχετικό μήνυμα κατοίκων της Αριδαίας για το θέμα:

Καλημέρα σας Θα ήθελα να μάθω όπως και όλοι στην περιοχή του 4ου Δημοτικού σχολείου τι γίνετε με το νερό? Έχει τόσο καιρό που αγοράζουμε εμφιαλωμένο νερό δεν έχουμε καμμία ενημέρωση αν μπορει να χρησιμοποιεί στο φαγητό με τόσο αρσενικό που βρέθηκε. Παρακαλώ πολύ αν μπορείτε να κάνετε ένα θέμα σχετικά με αυτό. Ευχαριστώ .

30/3/2024