ΑΡΙΔΑΙΑ: ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ''ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ'' ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΜΕ... ΘΕΣΣΑΛΙΑ!! (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

2023-11-20

ΣΧΟΛΙΑ 2

Ρεπορτάζ By Sakis

Με αφορμή πρόσφατη σύσκεψη στην Π.Ε Πέλλας με αντικείμενο την επιχειρησιακή ετοιμότητα στην αντιμετώπιση ενδεχόμενων πλημμυρικών φαινομένων στην Π.Ε. Πέλλας, αλλά και ύστερα από την για πολλοστή φορά παράπονα κατοίκων για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ποτάμια της Αλμωπίας, από τα κάθε είδους μπάζα κλπ απορρίμματα που εναποθέτουν κάποιοι συμπολίτες μας...

... με ότι αυτό συνεπάγεται σε περίπτωση που το ποτάμι, είτε λόγω ισχυρής βροχόπτωσης, είτε εάν κατεβάσει  πολύ νερό, τι θα συμβεί, μας ζήτησαν να αναδείξουμε και πάλι το θέμα, λόγω του ότι ήδη ο Χειμώνας έκανε την εμφάνισή του, αλλά και όσα σχετικά συμβαίνουν και  παρακολουθούμε, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό με τις καταστροφές από τις πλημμύρες,  αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε και πάλι στο παραπάνω θέμα, καθόσον μέχρι σήμερα δυστυχώς οι αρμόδιοι… περί άλλων τυρβάζουν, μένοντας μόνο στα λόγια!!

Ύστερα λοιπόν από τα έντονα παράπονα που εκφράζουν διαχρονικά οι κάτοικοι και ειδικότερα οι αγρότες που δραστηριοποιούνται στην αγροτική περιοχή Πιπεριάς-Πέλλας, αλλά των περαστικών από το σημείο, από την κατάσταση που αντικρίζουν στην κοίτη του ποταμού ''Μπέλιτσα'' (λίγο πριν το σκυρόδεμα Αγζιγιοκάρογλου), αλλά και κατά μήκος του παραπάνω ποταμού ...

… επανερχόμαστε στο θέμα της εναπόθεσης των κάθε είδους απορριμμάτων, (ογκώδη αντικείμενα, σαλόνια, κρεβάτια, μπάζα, tv, ψυγεία, παλαιά ελαστικά αυτοκινήτων, στρώματα, πλαστικά, παλαιά έπιπλα) κλπ σκουπίδια, που βρίσκονται πεταμένα στην κοίτη του ποταμού, και όλα αυτά παρά τις προειδοποιητικές πινακίδες! που υπάρχουν στο σημείο και απαγορεύουν τη ρίψη απορριμμάτων και μπαζών στην περιοχή.

Τελευταία μάλιστα εμφανίζονται και πολλά πλαστικά-νάϋλον από τα χωράφια των αγροτών που καλλιεργούν σπαράγγια και με τα οποία σκεπάζουν τις παραγωγές τους και στη συνέχεια τα πετούν μέσα στο ποτάμι!!

Ευθύνη δυστυχώς όμως έχουν και κάποιοι συμπολίτες μας, που για τη δική τους εξυπηρέτηση και ευκολία, εναποθέτουν τα μπάζα κλπ απορρίμματα στις κοίτες του ποταμού, με αποτέλεσμα, αφενός να ρυπαίνουν το περιβάλλον, γεγονός για το οποίο βρισκόμαστε στο στρόχαστρο της Ε.Ε με τα ανάλογα πρόστιμα...

... αφετέρου σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης, να είναι δύσκολη η ροή των όμβριων υδάτων ή των υδάτων που κατεβαίνουν από τα βουνά, αφού τα απορρίμματα στο ποτάμι, λειτουργούν ως… αναχώματα, δυσκολεύοντας τη ροή και την αποσυμφόρηση του ποταμού, με κίνδυνο πρόκλησης πλημμυρών κλπ δυσάρεστων καταστάσεων.

Η ίδια δυστυχώς κατάσταση επικρατεί και σε άλλα σημεία του ποταμού της περιοχής, αλλά και σε άλλα ποτάμια της Πέλλας.

Μήπως θα πρέπει επιτέλους οι αρμόδιες υπηρεσίες, να προβούν στον καθαρισμό των κοιτών των ποταμών, προς αποφυγή και πρόληψη δυσάρεστων καταστάσεων, αλλά και στον έλεγχο και επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων στους επιπόλαιους συμπολίτες μας όπως προβλέπει η κείμενη Νομοθεσία!!

Άλλωστε "Κάλλιον το προλαμβάνειν του θεραπεύειν"!!

Δείτε σχετικά στο παρακάτω βίντεο πως είναι σήμερα η κοίτη του παραπάνω ποταμού...

20/11/2023

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία: 2023-11-20 18:53

Το Όνομά σας: Θοδωρής

Μήνυμα: Όπως και τα κανάλια που έρχονται από Πιπεριά προς Αριδαία (Δυτικός περιφερειακός) είναι σε κακό χαλί, όπως και το ποτάμι από Δασάκι μέχρι δ/ση περιφεριακου είναι χάλια (ας κοπούν επιτέλους τα δέντρα μέσα στο ποτάμι και ας καθαριστεί, όπως έπραξε η προηγούμενη δημοτική αρχή στο άλλο μέρος του ίδιου ποταμού ). Και κύριε διαχειριστή να συνεχίσετε το ρεπορτάζ σας μέσα στην Αριδαία ώστε να δείξετε την αναισθησία μας που πάμε και σκεπάζουμε τα φρεάτια (ενδεικτικά αναφέρω ΤΑΧΙ, πλησίον ιδιωτικού ΚΔΑΠ έξοδο προς Πιπεριά το οποίο είναι εσωτερικα καλυμμένο)

ΣΧΟΛΙΟ 2

Ημερομηνία: 2023-11-20 20:53

Το Όνομά σας: Χρήστος

Μήνυμα: Δεν συγκινείται κάνεις Σάκη.