ΑΡΙΔΑΙΑ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ‘’Η ΣΚΑΛΑ ΤΗΣ ΝΥΦΗΣ’’ ΣΤΗΝ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ!! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

2022-07-20

Ρεπορτάζ By Sakis

Μάλλον κάτι αρχίζει να αλλάζει προς το καλύτερο στην Λουτρόπολη-Αλμωπίας, καθόσον όπως διαπιστώσαμε, αρκετές από τις επισημάνσεις μας-και όχι μόνο- έγιναν ή γίνονται πράξη.

Συγκεκριμένα, κατά τη σημερινή μας επίσκεψη στην Λουτρόπολη με αφορμή την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ στην παραπάνω περιοχή το Π/Σ/Κ 22-23 και 24/7/2022, διαπιστώσαμε ότι δύο επισημάνσεις που είχε κάνει η ιστοσελίδα μας, αναφορικά με την καθημερινή λειτουργία του Μουσείου (ΔΕΣ και ΕΔΩ),  και την κατασκευή τουαλετών στην Λουτρόπολη, έγιναν πράξη.

Στην μεν πρώτη περίπτωση, εδώ και ημέρες, τοποθετήθηκε υπάλληλος στο Μουσείο, όπου λειτουργεί καθημερινά για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, οι οποίοι αντίκριζαν μέχρι πριν λίγες ημέρες, μόνο τις αλυσίδες και τις κλειδαριές που υπήρχαν στην είσοδο, ενώ τώρα τους υποδέχεται υπάλληλος εξυπηρετώντας τους σε ότι απορίες έχουν (Φώτο παρακάτω)

Στην δε, παλαιότερη επισήμανσή μας για την μη ύπαρξη τουαλετών στην Λουτρόπολη, με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι η Διοίκηση αποφάσισε επιτέλους να κατασκευάσει, ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 19 δημόσιες τουαλέτες, εκ των οποίων μία για άτομα με αναπηρία, όπως μας ενημέρωσε το συνεργείο που εκτελεί τις εργασίες.(Φώτο παρακάτω).

Η μεγάλη όμως έκπληξη μας ανέμενε στο παρεκκλήσιο του Αγίου Παντελεήμονα που υπάρχει στον χώρο, όπου μία ιδέα του ιερέα του χωριού λαμβάνει σάρκα και οστά. Ειδικότερα και όπως μας εξήγησε ο Διευθυντής της επιχείρησης της Λουτρόπολης Ούτσκας Πέτρος (Κούης), πέραν του τοιχίου που κατασκευάζεται στον παραπάνω χώρο της εκκλησίας...

... επειδή πραγματοποιούνται πολλά μυστήρια σ΄αυτήν και ειδικότερα γάμοι και βαφτήσια, κατασκευάζεται ''η σκάλα της νύφης'' , όπου οι νύφες, γαμπροί κλπ συγγενείς θα κατεβαίνουν από αυτήν, από τον χώρο που διεξάγεται το φεστιβάλ, στην είσοδο του παρεκκλησίου, δημιουργώντας ένα πανέμορφο και εξωτικό τοπίο αντάξιο των όσων παρακολουθούμε σε ταινίες κλπ αντίστοιχες περιπτώσεις, όπου θα φωτογραφίζονται και θα απαθανατίζουν τις ευχάριστες αυτές στιγμές.

Όσον αφορά την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ, όπως και πάλι μας ενημέρωσε ο παραπάνω Διευθυντής, είναι όλα σχεδόν έτοιμα για να υποδεχτεί τους πάνω από 6.000 χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά, ενώ και τα δωμάτια για το τριήμερο είναι σχεδόν όλα κλειστά. Μάλιστα για την καλύτερη διοργάνωση της εκδήλωσης, αυτοψία πραγματοποίησαν σήμερα στο χώρο η Αστυνομία οι Σεκιούριταδες κλπ διοργανωτές της εκδήλωσης.

Επίσης και τα συνεργεία καθαριότητας εργάζονται πυρετωδώς για να είναι όλα έτοιμα για το Π/Σ/Κ.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο, τι μας είπε για τα παραπάνω θέματα ο Διευθυντής της επιχείρησης της Λουτρόπολης Ούτσκας Πέτρος (Κούης)...

20/7/2022