ΑΡΙΔΑΙΑ: ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ AΛΜΩΠΙΑΣ ΠΡΟΚΟΠΙΔΗΣ ΛΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ 4 ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!!

2021-02-07

ΣΧΟΛΙΟ 1

Αντιγράφουμε από την προσωπική σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του Δημ. Συμβούλου του Δήμου Αλμωπίας Προκοπίδη Λάκη:

ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Ένα μεγάλο ζήτημα που απασχολεί και το Δήμο μας και για το οποίο γίνεται μεγάλη συζήτηση τις τελευταίες ημέρες, είναι το εθνικό δίκτυο στο Νομό και τα μεγάλα έργα που θα ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Η συζήτηση περιστρέφεται στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκη-Έδεσσα και ειδικά στις παρακάμψεις των Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας(Τμήμα Μελίσσι-Παραλίμνη & Χαλκηδόνα-Παραλίμνη).

Είναι σημαντικά έργα, που θα συμβάλλουν στην παραπέρα ανάπτυξη της Αλμωπίας και την Τουριστική προοπτική της Λουτρόπολης.

Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε την συμβολή των οδικών αξόνων: Αριδαίας-Αψάλου-Μαυροβουνίου, Μαυροβουνίου- Μελισίου και Παραλίμνης-Χαλκηδόνας, στην ανάπτυξη της Επαρχίας μας, που από κατάληξη, με αιχμή του δόρατος τα Λουτρά Πόζαρ, έγινε ένας ελκυστικός τουριστικός προορισμός, με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις το χρόνο.

Για το θέμα της ένταξης των έργων, υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις.

Δημιουργήθηκε ένα κλίμα υπεραισιοδοξίας από δηλώσεις τοπικών κυβερνητικών παραγόντων.

Οι δηλώσεις όμως του Υπουργού Μεταφορών, κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, είναι άκρως ανησυχητικές, για τις παρακάμψεις των Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας.

Μίλησε μόνο για μελέτες και νέα χάραξη του δρόμου Μαυροβουνίου-Έδεσσας, που θα ολοκληρωθούν το 2023. Μέχρι τότε όμως, θα έχει ολοκληρωθεί ο πίνακας των έργων και θα είναι αδύνατη η ένταξη του στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Το έργο των παρακάμψεων, είναι ζωτικής σημασίας για την Αλμωπία(ασφαλή μετακίνηση πολιτών- οικονομική ανάπτυξη).

Σε καμία περίπτωση δεν συμμερίζομαι την αισιοδοξία των τοπικών Κυβερνητικών Βουλευτών αλλά και τα κροκοδείλια δάκρυα της Βουλευτού της αντιπολίτευσης, όπου όταν είχε την δυνατότητα ως μέλος της προηγούμενης κυβέρνησης, δε φρόντισε για την επίλυσή του.

Οι παρακάμψεις των Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας, απαιτούν πολύπλοκες διαδικασίες απαλλοτριώσεων και χρονοβόρες δικαστικές αποφάσεις τόσο για την αξία της γης, όσο και για τα υπερκείμενα.

Δυστυχώς, υπάρχει μεγάλη ευθύνη για τις καθυστερήσεις, τόσο από τις Κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, όσο και από την Περιφέρεια, που απορρέουν από την έλλειψη πολιτικής βούλησης για την κατασκευή του έργου.

Για το λόγο αυτό προτείνω την συνάντηση των τεσσάρων επικεφαλής των συνδυασμών του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, για την διαμόρφωση ενός διεκδικητικού πλαισίου και την άσκηση πιέσεων σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για την επιτάχυνση των διαδικασιών κατασκευής των έργων.

Όσοι ζούμε στην Πέλλα, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο κυβερνητικός χρόνος στον νομό για τα μεγάλα οδικά έργα, σταμάτησε στο 2004.

*Το Ταμείο Ανάκαμψης δημιουργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να καλύψει το παραγωγικό κενό που προκλήθηκε, λόγω της πανδημίας. Για την Ελλάδα, έχουν υπολογιστεί να δοθούν περίπου 20 δις, σε στοχευμένες δράσεις και σε συγκεκριμένους τομείς(ψηφιακή μετάβαση, πράσινη ανάπτυξη, προώθηση απασχόλησης και επενδύσεων, αναδασώσεις κ.α.).

07-02-2021/12:46

Ημερομηνία:

2021-02-08 14:43

Το Όνομά σας:

Ενας καλόπιστος πολίτης

Μήνυμα:

Επ ι του παραπανω θέματος θα ήθελα να ρωτήσω τον δημ συμβουλο σε ποιο έτος ζει;

Ολα αυτα τα χρόνια απο το 2004 μέχρι σήμερα που ήτανε; πλην της άρσης βαρών το οποίο άθλημα είδαμε που το κατάντησε.

Αν θέλει να βρίσκεται στην επικαιρότητα και να δικαιολογεί ετσι την παρουσία του υπαρχουν και αλλοι τρόποι πιο παραγωγικοί απο το να ασχολείται με μ#ούρ@ες.