ΑΡΙΔΑΙΑ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟ-ΠΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ (ΤΣΕΡΚΕΖΟΣ)…

2022-12-01

Το θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας Κυνοκομείου στην τοπική κοινότητα Εξαπλατάνου-Πέλλας, τέθηκε σχεδόν από όλους τους ομιλητές κατά την προχθεσινή (Τρίτη 29/11/2022) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, γεγονός που προκάλεσε έντονες λεκτικές αντιπαραθέσεις , μεταξύ του αρμόδιου Αντιδημάρχου Χατζηγιαννίδη Χρήστου με τους Δημοτικούς συμβούλους Προκοπίδη Ευάγγελο και Ασβεστόπουλου Δημήτρη.

Για το θέμα επίσης μίλησαν και εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων, εκφράζοντας την αντίθεσή τους για την δημιουργία του κυνηκομείου στον συγκεκριμένα χώρο, κάνοντας σαφές ότι θα εξαντλήσουν όλα τα Νόμιμα μέτρα που τους δίνει η Νομοθεσία.

Μάλιστα σε κάποια στιγμή η κατάσταση ξέφυγε με τα όσα ανέφερε ο παραπάνω Αντιδήμαρχος, με αποτέλεσμα ο Ασβεστόπουλος Δημήτρης να ζητήσει την προστασία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, όπερ και εγένετο, αναγκάζοντας τον Αντιδήμαρχο να ζητήσει συγγνώμη για τη συμπεριφορά του!!

Έτσι λοιπόν για μία ακόμη φορά ο Αντιδήμαρχος παρουσίασε το όλο σχέδιο με το οποίο όμως όπως προαναφέραμε αντιδρούν οι Κτηνοτρόφοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι διευκρίνισαν ότι η διαφωνία τους έγκειται όχι στη δημιουργία του Κυνοκομείου αλλά στον συγκεκριμένο χώρο που έχει επιλεγεί.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η Τριμελής επιτροπή που ορίστηκε για να εκτιμίσει το ακίνηγτο στο οποίο θα στεγαστεί το Κυνοκομείο, και στην οποία μετέχουν οι αιρετοί, Κετικίδης Γιάννης και Θεοδωρίδης Τάσος (Τσερκέζος) και μία υπάλληλος του Δήμου Αλμωπίας.

Το μέλος της επιτροπής, Θεοδωρίδης Τάσος, ζήτησε με αίτησή του να πληροφορηθεί εάν υπάρχει απόφαση ή γνωμοδότηση του τοπικού συμβουλίου της κοινότητας Εξαπλατάνου, για το εάν συνηγορεί ή όχι.

Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου απάντησε στο παραπάνω μέλος ότι σύμφωνα με τη Νομοθεσία, δεν απαιτείται σχετική απόφαση για το παραπάνω θέμα.

Κατόπιν των ανωτέρω και σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, το παραπάνω μέλος αρνήθηκε να υπογράψει το σχετικό πρακτικό εκτίμησης καταλληλότητας του ακινήτου για τους παρακάτω λόγους:

1.-Θεωρεί ότι δεν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις και ότι δεν δεν είναι συμφέρουσα για το Δήμο Αλμωπίας.

2.-Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας που έλαβε χώρα, απουσίαζε από αυτήν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και μέλος της επιτροπής Κετικίδης Γιάννης!!, ο οποίος όμως υπέγραψε το πρακτικό!!

3.-Επίσης το παραπάνω μέλος (Θεοδωρίδης) διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση στο χώρο, ενώ σε μικρή απόσταση από αυτόν (χώρο) υπάρχουν επαγγελματίες κτηνοτρόφοι και η πιθανή λειτουργία καταφυγίου θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα σ΄ αυτούς, ενώ ο παραπάνω χώρος , σύμφωνα πάντα με το παραπάνω μέλος, έχει χαρακτηρισθεί ως κτηνοτροφικό πάρκο.

4.-Θεωρεί την προσφορά ασύμφορη, καθόσον τα αγροτεμάχια στην εκεί περιοχή κοστίζουν περίπου 1.000,, ευρώ το στρέμμα, κάτι που επιτρέπει την αγορά του χώρου από το Δήμο Αλμωπίας, με το ποσό των 4.000,00 ευρώ και όχι να δοθεί το ποσό των 42.000,00 ευρώ για την ενοικίαση του χώρου για μία δεκαετία, σύμφωνα πάντα με τα όσα ανέφερε το παραπάνω μέλος, διαφωνώντας έτσι και στο τίμημα αλλά και στη διάρκεια της μίσθωσης.

5.-Συναφώς, όταν η Οικονομική επιτροπή έλαβε την απόφαση αυτή, δεν είχε ανακοινωθεί ακόμη η χρηματοδότηση για το σκοπό αυτό των 400.000,00 ευρώ, το οποίο σημαίνει ότι ο Δήμος Αλμωπίας θα προβεί στην ενοικίαση με το ποσό των 42.000,00 ευρώ του χώρου, που εκτιμάται η αξία του στα 4.000,00 ευρώ για να προβεί σε μία επένδυση των 400.000,00 ευρώ σε χώρο που δεν ανήκει στο Δήμο Αλμωπίας!!

6.-Πλέον των ανωτέρω δεν υπάρχει και η σχετική γνωμοδότηση-απόφαση του αρμόδιου τοπικού Συμβουλίου, γι΄αυτό εισηγήθηκε αρνητικά και αρνήθηκε να υπογράψει την παραλαβή του ακινήτου.

Με ενδιαφέρον αναμένεται, ύστερα από όλα τα παραπάνω, αλλά και τις αντιδράσεις που αναφύονται από τους κτηνοτρόφους, κατοίκους αλλά και την αντιπολίτευση, ποιες θα είναι οι κινήσεις της Δημοτικής Αρχής για το θέμα. 

01/12/2022