ΑΡΙΔΑΙΑ: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΕΚΑΝΕ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!!  (ΦΩΤΟ)

2021-07-14

ΣΧΟΛΙΟ 1

Επιτέλους!! Ένα πάγιο αίτημα των αγροτών της Αλμωπίας, για το οποίο η ιστοσελίδα μας, ύστερα από παράπονά τους, το ανέδειξε πολλάκις (ΔΕΣ και ΕΔΩ), επί εποχής μάλιστα ακόμη  της πρώην Δημοτικής Αρχής του Μπίνου Δημήτρη, χωρίς φυσικά να γίνει τίποτα, σήμερα το πρωί λοιπόν ο αγώνας δικαιώθηκε!!

Όπως μας ενημέρωσε φίλος αγρότης λοιπόν, σήμερα Τετάρτη 14/7/2021, τοποθετήθηκαν σε αρκετά σημεία υδροληψίας της Αλμωπίας, οι περιβόητοι κόκκινοι κάδοι, εντός των οποίων θα απορρίπτουν τα κενά κυτία φυτοφαρμάκων οι αγρότες, προκειμένου στη συνέχεια προωθούνται στην αρμόδια εταιρεία που ανέλαβε την περισυλλογή τους για ανακύκλωση κλπ.

Τα ερωτήματα που θέτουν όμως προς τη Δημοτική Αρχή είναι ότι, καλώς τοποθετήθηκαν οι κάδοι, όμως μήπως πρώτα έπρεπε να καθαρισθούν τα σημεία που βρίθουν ήδη από τα πεταμένα κυτία σ΄αυτές, ενώ αναρωτιούνται αν οι κάδοι αυτοί σε περίοδο αιχμής, τότε δηλαδή που θα ραντίζει η πλειοψηφία των αγροτών θα γεμίζουν μέσα σε 2-3 ημέρες, θα γίνεται έγκαιρα η περισυλλογή των κυτίων, ώστε να μην παρατηρείται πάλι το φαινόμενο της πλήρωσης των κάδων, να αργεί η κένωση τους και να καταφεύγουν και πάλι στο κάψιμο τους, καταστρέφοντας ταυτόχρονα και τους νέους κάδους!!

Ας ελπίσουμε ότι, τόσο οι αγρότες να είναι περισσότερο προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες που αφορούν τη διαδικασία και τον τρόπο περισυλλογής των κενών κυτίων, όσο και ο Δήμος αλλά και η αρμόδια εταιρεία που ανέλαβε το έργο να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις τους, ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα του παρελθόντος (καύση κλπ), οι συνέπειες των οποίων μόνο ζημιά προκαλούν στο περιβάλλον αλλά και στους ανθρώπους...

Του συνεργάτη μας Π.Ν

14-7-2021/11:48

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

«Σε εφαρμογή το πρόγραμμα διαχείρισης του Δήμου Αλμωπίας για τις κενές συσκευασίες φυτοφαρμάκων».

«Αλλάζω συνήθειες - Αλλάζω τον Δήμο - Φροντίζω τον τόπο μου»

Η Δημοτική Aρχή του Δήμου Αλμωπίας, συνεχίζει την αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης με τους δημότες, ξεκινώντας κι επισήμως την εφαρμογή του ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων, δίνοντας λύση σε ένα χρόνιο και επικίνδυνο φαινόμενο.

Ήδη παρελήφθησαν και τοποθετήθηκαν στην Αριδαία και στο σύνολο σχεδόν των κοινοτήτων του Δήμου, 83 νέοι κόκκινοι κάδοι από το πρόγραμμα Interreg -IPA CBC, για την απόρριψη των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων. Οι πλαστικές συσκευασίες φυτοφαρμάκων χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνα υλικά λόγω του περιεχομένου τους, με τα γεωργοκτηνοτροφικά απόβλητα να αποτελούν το μεγάλο ποσοστό της συνολικής παραγωγής αποβλήτων στη χώρα μας. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα απόβλητα κτηνοτροφίας, τα υπολείμματα καλλιεργειών, τα πλαστικά δοχεία φυτοφαρμάκων - λιπασμάτων και τα πλαστικά εξαρτήματα θερμοκηπίων.

Με την τοποθέτηση των κάδων, έντυπο ενημερωτικό υλικό με οδηγίες για την σωστή διαχείριση, θα μοιραστεί σε όλες τις κοινότητες, ώστε να υπάρξει έγκυρη ενημέρωση στους δημότες.

Ωστόσο είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι για τη σωστή εφαρμογή του προγράμματος, δεν αρκεί μόνο η τοποθέτηση των κάδων, αλλά και η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή όλων των αγροτών του Δήμου μας. Η καύση και απόρριψη των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων, έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις σε όλους μας.

Το τμήμα Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης και Συντήρησης Πρασίνου προσπαθεί καθημερινά με συνέπεια να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, εξασφαλίζοντας την προστασία του περιβάλλοντος, την προστασία της δημόσιας υγείας και την όμορφη και καθαρή εικόνα κάθε γωνιάς του Δήμου μας.

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟ

ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΝΑΝΟΥ

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία:

2021-07-14 13:53

Το Όνομά σας:

Χρήστος

Μήνυμα:

Μπράβο στο σάιτ για το ενδιαφέρον που έδειξε για αυτό το σοβαρό θέμα.