ΑΡΙΔΑΙΑ: ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΠΟΛΛΑΚΙΣ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΒΡΗΚΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ!!-ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ…(ΒΙΝΤΕΟ)

2021-04-02

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ικανοποιημένη αισθάνεται η ιστοσελίδα μας, αφού ο αγώνας που έδωσε διαχρονικά μέσω των δημοσιευμάτων, επιτέλους δικαιώθηκε επί Δημαρχίας Μπάτση Χρήστου.

Αναφερόμαστε στα συνεχή δημοσιεύματα μας, ύστερα και από τα παράπονα των κατοίκων, για την περισυλλογή των κενών κυτίων φυτοφαρμάκων από τα σημεία υδροληψίας (γεμιστήρια) που υπάρχουν στην Αλμωπία και είναι γεμάτα από αυτά (κενά κυτία φυτοφαρμάκων κλπ) με ότι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον (ΔΕΣ και ΕΔΩ).

Έτσι λοιπόν και σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αλμωπίας, παρελήφθησαν 83 ειδικοί κάδοι οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία για το σκοπό αυτό.

Δείτε παρακάτω τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου

Ο Δήμος Αλμωπίας υλοποιεί σύστημα διαχείρισης κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων.

Ο Δήμος Αλμωπίας, δίνει λύση σε ένα χρόνιο περιβαλλοντικό πρόβλημα της περιοχής, προβαίνοντας το προσεχές διάστημα στην υλοποίηση ενός συστήματος διαχείρισης των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων.

Οι πλαστικές συσκευασίες φυτοφαρμάκων χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνα υλικά λόγω του περιεχομένου τους, με τα γεωργοκτηνοτροφικά απόβλητα να αποτελούν το μεγάλο ποσοστό της συνολικής παραγωγής αποβλήτων στη χώρα μας.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα απόβλητα κτηνοτροφίας, τα υπολείμματα καλλιεργειών, πλαστικά δοχεία φυτοφαρμάκων - λιπασμάτων και τα πλαστικά εξαρτήματα θερμοκηπίων.

Στο Δήμο Αλμωπίας, έναν κατεξοχήν αγροτικό Δήμο, εδώ και χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο οι συσκευασίες φυτοπροστατευτικών προϊόντων να απορρίπτονται, μετά το άδειασμά τους, κοντά στα σημεία υδροληψίας όπου χρησιμοποιήθηκαν.

Με την προμήθεια 83 πλαστικών κόκκινων κάδων εναπόθεσης κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία του Δήμου, δίνεται οριστική λύση σε αυτό το επικίνδυνο φαινόμενο για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, καθώς οι συσκευασίες αυτές απαιτούν ειδική διαχείριση.

Η αποκομιδή και διαχείριση των συσκευασιών αυτών θα γίνεται από εταιρεία με ειδική άδεια συλλογής και μεταφοράς επικίνδυνων αποβλήτων όπως ορίζει ο νόμος.

Για να εφαρμοστεί το πρόγραμμα σωστά δεν αρκεί μόνο η τοποθέτηση των κάδων, αλλά και η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή όλων των αγροτών του Δήμου μας. Η καύση και απόρριψη των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων, έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις σε όλους μας.

Ο Δήμος Αλμωπίας και η Δημοτική Αρχή, συνεχίζουν την προσπάθεια για ένα καθαρότερο και ασφαλέστερο περιβάλλον, βάζοντας στην καθημερινότητα μας την σωστή διαχείριση των συσκευασιών φυτοφαρμάκων.

02-4-2021/19:45

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία:

2021-04-02 22:03

Το Όνομά σας:

Δημήτρης

Μήνυμα:

Μπραβο σε εσενα προσωπικα σακη που ετρεξες και ανεδειξες αυτο το θεμα