ΑΡΙΔΑΙΑ: ΕΝΑ ‘’ΜΠΟΥΚΕΤΟ''ΑΠΟ ΠΡΑΣΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΟΥ ‘’ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ’’ ΣΤΗΝ Τ.Κ ΔΩΡΟΘΕΑΣ-ΠΕΛΛΑΣ!! (ΒΙΝΤΕΟ)  

2021-01-27

Ρεπορτάζ By Sakis

Ένα ξεχωριστό και ασυνήθιστο γεγονός λαμβάνει χώρα εδώ και χρόνια στην τοπική κοινότητα Δωροθέας-Πέλλας του Δήμου Αλμωπίας, που η εικόνα του όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, είναι πράγματι εντυπωσιακή.

Συγκεκριμένα, οι παραγωγοί-καλλιεργητές πράσου στην παραπάνω τοπική κοινότητα, την εποχή αυτή μετά τη συγκομιδή του προϊόντος από τα χωράφια τους, αφού τα συσκευάζουν σε δεμάτια, τα μεταφέρουν με τα φορτηγάκια τους και τα τοποθετούν στον ποτάμι του ''Τριαντάφυλλου του Μύλου'' ή ''Κρύα πηγή'', πλησίον του χωριού τους, φορώντας φυσικά μπότες αφού επιβάλλεται να μπουν μέσα στο ποτάμι, όπου με το γάργαρο και καθαρό νερό του, ξεπλένει και καθαρίζει τα πράσα από τις λάσπες κλπ χώματα.

Η διαδικασία αυτή διαρκεί από το πρωί μέχρι το απόγευμα περίπου, και στο παραπάνω ποτάμι τις ημέρες αυτές επικρατεί το αδιαχώρητο από τους παραγωγούς, ενώ η τοποθέτηση των δεματιών με πράσα μέσα στο ποτάμι, δημιουργεί μία πανέμορφη, εντυπωσιακή και ξεχωριστή εικόνα, αφού μοιάζει με ένα μικρό ''δάσος'' μέσα σ΄αυτό.

Μετά λοιπόν το ξέπλυμα, τα δεμάτια τα οποία, σύμφωνα με τα όσα μας είπαν παραγωγοί του χωριού, το κάθε ένα από αυτά έχει βάρους 7-8 κιλά, μεταφέρονται στη λαχαναγορά για να διατεθούν προς πώληση, ενώ ο παραγωγός εισπράττει για το κάθε δεμάτι περί τα 6-7 ευρώ, περίπου.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο, την μαγευτική εικόνα από το ποτάμι, καθώς και τη διαδικασία τοποθέτησης των δεματιών από τους παραγωγούς μέσα στο ποτάμι.