ΑΡΙΔΑΙΑ: ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ή ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ!!

2024-06-10

By Sakis

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από τον Δήμο Αλμωπίας, την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 και ώρα 20.00, πρόκειται να πραγματοποιηθεί διά ζώσης, η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής Αλμωπίας, όπου συζητούνται τα θέματα που θέτουν τόσο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, όσο και οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων (ΔΕΣ και ΕΔΩ).

Οι συνεδριάσεις αυτές οι οποίες έχουν θεσμοθετηθεί από τον Νομοθέτη, είναι ιδιαίτερα σημαντικές, καθόσον μέσω αυτών τίθενται θέματα που αφορούν την καθημερινότητα και όχι μόνο των κατοίκων της Αλμωπίας, και έτσι έχει την δυνατότητα ο πολίτης να ενημερωθεί ενδελεχώς για τα θέματα αυτά, άσχετα εάν κάποιοι προσπαθούν να τις υποβαθμίσουν!!

Όπως όμως διαπιστώνουμε, από τις μέχρι σήμερα συνεδριάσεις, μάλλον ο θεσμός δεν βρίσκει την ανάλογη ανταπόκριση από τους Δημοτικούς Συμβούλους και Προέδρους, καθόσον μάλιστα υπήρξε συνεδρίαση χωρίς να τεθεί κανένα θέμα (Δήμος Σκύδρας).

Από τους 25 λοιπόν Συμβούλους και πάνω από 35 Προέδρους των Δημοτικών κοινοτήτων της Αλμωπίας που απαρτίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο, μόνο ένας Πρόεδρος μέχρι τώρα έθεσε θέμα για την περιοχή του (Πρόεδρος δ.κ Θηριόπετρας-Πέλλας).

Προφανώς οι λοιποί Πρόεδροι μάλλον δεν έχουν κανένα πρόβλημα ή τα έχουν λύσει όλα, παρά το γεγονός ότι οι κάτοικοι έχουν αντίθετη άποψη, όπως και οι κάτοικοι της Αριδαίας!!

Είμαστε περίεργοι να δούμε εάν τεθούν από τους υπόχρεους θέματα στην παραπάνω συνεδρίαση που ταλανίζουν την Αλμωπία και μάλιστα σε μία περίοδο που η περιοχή βρίσκεται στο επίκεντρο (θέματα Λουτρόπολης), αλλά και για τις εργασίες έναντι ΚΤΕΛ Αριδαίας, αγρότες, καθαριότητα, λειτουργία συντριβανιού κεντρική πλατεία, ΔΑΣΑΚΙ, Άσπρη Αποθήκη, Λαϊκή Αγορά, Κολυμβητήριο) κλπ, ή εάν τεθούν κάποια θέματα ήσσονος σημασίας και για τα μάτια του κόσμου.

10/6/2024