ΑΡΙΔΑΙΑ: ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΚΑΙ ΠΗΓΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ Τ.Κ ΤΣΑΚΩΝ-ΠΕΛΛΑΣ!! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

2021-08-21

ΣΧΟΛΙΑ 8

Αγανάκτηση, θυμός, εκνευρισμός και απογοήτευση επικρατεί στους κατοίκους της τ.κ Τσάκων-Χρύσας-Ροδωνιάς-Πέλλας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής πέριξ της Αριδαίας, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να φθάσουν όπως μας δήλωσαν μέχρι και τη δικαιοσύνη, αλλά και στις αρμόδιες Υπηρεσίες Υγείας της Π.Ε Πέλλας, για την κατάσταση που επικρατεί και αντικρίζουν σχεδόν καθημερινά στο κεντρικό ποτάμι που διασχίζει το χωριό τους.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα όσα μας κατήγγειλαν, αλλά και όπως φαίνεται στο βίντεο και στις φώτο, τα στάσιμα νερά στο ποτάμι, εκτός του ότι δημιουργούν βούρκο και έλος, για άγνωστο λόγο, ενίοτε έχουν ένα άσπρο ή και κοκκινωπό χρώμα!! ενώ παράλληλα υπάρχει και μία έντονη δυσοσμία αλλά και σμήνη μεγάλων κουνουπιών στο χωριό, για τα οποία λόγω και των κρουσμάτων που παρατηρήθηκαν τελευταία για την ασθένεια του Νείλου στην Π.Ε Πέλλας, οι κάτοικοι είναι έντονα ανάστατοι και ανήσυχοι.

Έστω υπ΄όψιν ότι δίπλα ακριβώς στο ποτάμι υπάρχει κιόσκι όπου καθημερινά τα παιδάκια του χωριού μαζεύονται σ΄αυτό συζητώντας και παίζοντας.

Ζητούν από τον Δήμο Αλμωπίας κλπ αρμόδιους φορείς να εξετάσουν άμεσα το θέμα, προκειμένου βρεθεί η αιτία και η θεραπεία αυτού του παράξενου συμβάντος στο χωριό τους.

Πρόταση της ιστοσελίδας μας είναι σε πρώτο χρόνο μέχρι να βρεθεί λύση, να δοθούν στην τ.κ Τσάκων τα πέντε ημερομίσθια που δίνει ο Δήμος αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό, ώστε να καθαρισθεί το ποτάμι προκειμένου αποφύγουμε -ο μη γένοιτο- δυσάρεστες καταστάσεις.

Η ιστοσελίδα μας ύστερα από παράκληση των κατοίκων μετέβη στο χωριό, όπου σας παρουσιάζει το κατωτέρω βίντεο, με τη διαφορά όμως ότι δυστυχώς δεν μπορεί να σας μεταφέρει και την δυσοσμία την οποία βίωσε ο γράφων και βιώνουν καθημερινά οι κάτοικοι του παραπάνω χωριού.

Δείτε παρακάτω το βίντεο και τις φώτο...

21-8-2021/13:05

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία:

2021-08-21 18:50

Το Όνομά σας:

Τ

Μήνυμα:

Για να μην γεμίζουν τους βόθρους.

ΣΧΟΛΙΟ 2

Ημερομηνία:

2021-08-22 08:07

Το Όνομά σας:

πλατεία

Μήνυμα:

σίγουρα πέφτουν και 2-3 βόθροι μεσα στο ποτάμι αλλα ολοι ξερουν ποιος ρίχνει τα βιομηχανικα αποβλητα του απο την ροδωνια.... και καταλήγουν στην πλατεία του χωριού, πρέπει να τιμωρηθούν ΟΛΟΙ

ΣΧΟΛΙΟ 3

Ημερομηνία:

2021-08-22 08:21

Το Όνομά σας:

Γεωργιος Παπαδόπουλος

Μήνυμα:

Που να δείτε.... Να μυρησετε στην Όρμα. Τα λύματα είναι περισσότερα από τα νερά. Ξενοδόχοι ρίχνουν τα λύματα στο ποτάμι...... Για κλάματα. Υπάρχει δημοτική αρχή;

ΣΧΟΛΙΟ 4

Ημερομηνία:

2021-08-22 14:19

Το Όνομά σας:

Γιώργος

Μήνυμα:

Υπήρχε ένας τρόπος να καθαριστεί το κανάλι κ αυτών των κλείσανε με την γέφυρα.

ΣΧΟΛΙΟ 5

Ημερομηνία:

2021-08-22 15:17

Το Όνομά σας:

Παναγιώτης

Μήνυμα:

Πιανου ιδέα ήταν να γίνει η γέφυρα?

ΣΧΟΛΙΟ 6

Ημερομηνία:

2021-08-23 00:06

Το Όνομά σας:

Θανάσης

Μήνυμα:

η γέφυροδιάβαση με τον σωλήνα κοντα στο γήπεδο στους τσακους είναι τραγικό λάθος.τωρα περιμένουμε αυτούς που κλείσανε την μοναδική εισοδο καθαρισμού να βρουν τρόπο αμεσα να καθαρίσουν το ποτάμι.Και παράλληλα να βρουν τον υπεύθυνο των λλυμάτων... (αν και όλοι ξέρουν και κάνεις δεν μιλάει...)

ΣΧΟΛΙΟ 7

Ημερομηνία:

2021-08-23 08:49

Το Όνομά σας:

ΕΛΕΝΗ

Μήνυμα:

Αφου ρε παιδια ολοι ξερετε ποιος ειναι ο υπευθυνος γιατι δεν τον καταγγελεται επισημα και επωνυμα στις αρχες! Τι φοβοσαστε! Και τέλος το χωριό σας έχει Πρόεδρο! Τι κάνει για  αυτό.....

ΣΧΟΛΙΟ 8

Ημερομηνία:

2021-08-23 15:53

Το Όνομά σας:

κονσερβοποιο

Μήνυμα:

κονσερβοποιο...