ΑΡΙΔΑΙΑ: ΔΕΝ ΤΗ ΘΕΛΕΙ Ή ΤΗ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ; (BINTEO)

2022-10-26

Ρεπορτάζ By Sakis

Ένα θέμα που αποτελεί σημείο τριβής, εδώ και καιρό, μεταξύ αντιπολίτευσης και συμπολίτευσης στον Δήμο Αλμωπίας, επανέφερε για μία ακόμη φορά στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αλμωπίας, προχθές 24/10/2022, το μέλος αυτής και επικεφαλής του συνδυασμού '' ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ'' Χατzηδημητρίου Σάκης...

... αναφορικά με τον τρόπο και τις ώρες συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, που σημειωτέον με τις τελευταίες Νομοθετικές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης περί Κυβερνησιμότητας, υπερκέρασε ακόμη και το Δημοτικό Συμβούλιο, καθόσον σ΄ αυτήν πλέον συζητιούνται και λαμβάνονται καίριες αποφάσεις!!

Ειδικότερα και όπως εύστοχα σχολίασε το παραπάνω μέλος, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι ''Μάλλον δε θέλετε να συμμετάσχουμε στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, γι΄ αυτό και τις προγραμματίζετε σε ώρες ακατάλληλες και όχι διά ζώσης''!!, ζητώντας για μία ακόμη φορά οι συνεδριάσεις να πραγματοποιούνται όχι διά τηλεδιασκέψεως και σε ώρες όχι πρωινές, αλλά μεταμεσημβρινές ή βραδινές, όπως έχουν ζητήσει κατ΄επανάληψη και τα υπόλοιπα μέλη της αντιπολίτευσης (Μπίνος και Παρούτογλου) (ΔΕΣ και ΕΔΩ).

Μάλιστα έφερε σαν παράδειγμα τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Λουτρόπολης, όπου εδώ και αρκετό καιρό γίνονται διά ζώσης και μάλιστα σε μία πολύ μικρή αίθουσα, παρουσία 8-10 ατόμων, εν αντιθέσει με την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, όπου άνετα και με ασφάλεια μπορεί να φιλοξενήσει τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, με τα ίδια περίπου συμμετέχοντα άτομα, όπως πολλάκις έχει ζητήσει η αντιπολίτευση, χωρίς να εισακουσθεί από τη συμπολίτευση, η οποία επιμένει στη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης.

Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής και συμπεριφοράς της νυν Δημοτικής Αρχής, να συνεχίζει να... υπολειτουργεί με την μη παρουσία των μελών της αντιπολίτευσης, και η συζήτηση των θεμάτων καθώς και οι σχετικές αποφάσεις να λαμβάνονται σε... οικογενειακό κλίμα, κάτι που είναι αντίθετο στη βούληση του Νομοθέτη, των δημοτών της Αλμωπίας αλλά και της κοινής λογικής.

Είναι γεγονός δε ότι αρκετοί, βλέποντας τις... κολοβές αυτές συνεδριάσεις της παραπάνω επιτροπής δεν διστάζουν να πουν ότι μάλλον φοβάται η Δημοτική Αρχή να αντιμετωπίσει την συμπολίτευση!!

Ιδού λοιπόν η Ρόδος ιδού και η ευκαιρία για τη συμπολίτευση, να αποδείξει το αντίθετο...   

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι είπε για το θέμα αυτό ο Χατζηδημητρίου Σάκης στην προηγούμενη διά ζώσης συνεδρίαση  της Οικονομικής Επιτροπής πριν δύο ημέρες...

26/10/2022