ΑΡΙΔΑΙΑ: ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Ο ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΜΠΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ…

2022-08-13

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Δ. ΜΠΙΝΟΥ, πρ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ»

- «ΔΥΣΚΟΛΟΣ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ» 

 ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σε απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί της Αλμωπίας. Πρώτα το κεράσι και τώρα το συμπύρηνο ροδάκινο, μια παραγωγή που καλύπτει το μεγαλύτερο ποσοστό της περιοχής μας.

Οι ροδακινοπαραγωγοί καλούνται να πουλήσουν την παραγωγή τους σε πολύ χαμηλές τιμές. Αν και μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, πληροφορίες κάνουν λόγο για 31 λεπτά στους συνεταιρισμούς και 27 λεπτά στους παραγωγούς. Είναι προφανές, πως με αυτές τις τιμές δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε τα βασικά έξοδα.

 Αναρωτιόμαστε λοιπόν, πως θα ζήσουν όλες αυτές οι οικογένειες; Όλες οι τιμές έχουν αυξηθεί, είτε πρόκειται για καύσιμα, είτε για λιπάσματα και όλα αυτά βγαίνουν από την τσέπη του αγρότη, ο οποίος δεν μπορεί πλέον να ανταπεξέλθει ούτε στις βασικές του υποχρεώσεις.

Δεν πάει άλλο. Οφείλουμε να προτείνουμε άμεσες λύσεις. Γι' αυτό το λόγο, προτείνουμε ως δημοτικός συνδυασμός, την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας με ένα και μοναδικό θέμα: «Πως μπορεί να δοθεί άμεση στήριξη στους παραγωγούς». Να κληθούν οι Βουλευτές του Νομού μας, ο Αντιπεριφερειάρχης, οι Πρόεδροι των συνεταιρισμών και όλοι μαζί να αναζητήσουμε άμεσες λύσεις που θα ενισχύσουν το αγροτικό εισόδημα.

Είμαστε σίγουροι, πως όλοι έχουν τη βούληση να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, άρα θεωρούμε επιβεβλημένη αυτή την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου.

13/8/2022