ΑΡΙΔΑΙΑ: ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΟΠΟΙΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΑΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΘΗΚΑΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ!! (ΒΙΝΤΕΟ)

2024-05-17

Πολλοί αναγνώστες μας, ζητούν να μάθουν με λεπτομέρειες, τι τελικά τροποποιήθηκε στο καταστατικό της επιχείρησης των Λουτρών-Λουτρακίου-Αλμωπίας, κατά την προχθεσινή, Τετάρτη 15/5/2024 Γενική Συνέλευση της επιχείρησης.

Η ιστοσελίδα μας σας παρουσιάζει αναλυτικά, τα όσα συζητήθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης, που προηγήθηκε της Γενικής Συνέλευσης, και έλαβε χώρα στα γραφεία της Λουτρόπολης την 09/4/2024, όπου ο Νομικός Σύμβουλος της επιχείρησης, ανέπτυξε τις όποιες αλλαγές.

Μετά την ανάγνωση των τροποποιήσεων από τον Νομικό της επιχείρησης, εκφράσθηκαν ενστάσεις, παρατηρήσεις και διαφωνίες, από τον Μπάτση Χρήστο και το μέλος Πασόη Μαρία για κάποια θέματα.

Να θυμίσουμε ότι οι τροποποιήσεις και αλλαγές στο καταστατικό της επιχείρησης, ψηφίσθηκαν μόνο από την Διοικούσα παράταξη, καθόσον οι παρατάξεις Μπάτση και Μπίνου αποχώρησαν κατά την προχθεσινή (15/5/2024) έκτακτη Γενική Συνέλευση της Λουτρόπολης, πριν την διαδικασία της ψηφοφορίας

Δείτε σχετικά στο παρακάτω βίντεο τις προτεινόμενες τροποποιήσεις του καταστατικού, καθώς και τους ενδιαφέροντες διαλόγους μεταξύ των μελών και του Δημάρχου Αλμωπίας, που έλαβαν χώρα κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στην Λουτρόπολη την 09/4/2024, καθώς και την διευκρινιστική ανάρτηση στην οποία προέβη ο Δήμαρχος Αλμωπίας μετά την επεισοδιακή έκτακτη συνεδρίαση της Γ.Σ της Λουτρόπολης προχθές 15/5/2024

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ:

-Τι συνέβαινε μέχρι τώρα? Ένας μόνιμος υπάλληλος έκανε τις βραδινές εισπράξεις και τοποθετούσε τα χρήματα στο χρηματοκιβώτιο. Την επόμενη ή μια από τις επόμενες ημέρες, ο ίδιος υπάλληλος ή η λογίστρια της επιχείρησης, έπαιρνε τα χρηματα από το χρηματοκιβώτιο και τα κατέθετε στην τράπεζα.

-Τι αλλάξαμε? Ο ίδιος υπάλληλος κάνει τις εισπράξεις το βράδυ αλλά την επόμενη μέρα, η καταμέτρηση και η κατάθεση στην τράπεζα γίνεται από τρεις ανθρώπους ταυτόχρονα. Τον πρόεδρο, την διεύθυνση και την λογίστρια.

Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίσαμε μεγαλύτερη διαφάνεια...

Το δεύτερο θέμα αφορούσε τις αμοιβές των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Είμαι πεπεισμένος πως το θέμα αυτό ,απαντάται από την κοινωνία. Είναι η φυσική ροή των πραγμάτων. Αυτοί που ασκούν διοίκηση από θέσεις ευθύνης, αμείβονται. Αν είναι υψηλές ή όχι οι αμοιβές, κρίνεται από την προσφορά και τις δυνατότητες του καθενός. Συνεπώς θα κριθεί την κατάλληλη στιγμή!

Το τελευταίο θέμα ήταν η τροποποίηση του καταστατικού.

-Γιατί έπρεπε να αλλάξει?

1. Υπήρχαν άρθρα που ακόμη ανέφεραν δήμος Αριδαίας αντί για δήμος Αλμωπίας.

2.Υπηρχε ανάγκη εναρμόνισης με τον νόμο 4548/2018 . Χωρίς αυτήν την ενσωμάτωση δεν θα μπορεί η επιχείρηση να ενταχθεί σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

3. Υπήρξε ανάγκη εμπλουτισμού του σκοπού της επιχείρησης. Αποτυπώθηκε και ο κοινωνικός σκοπός της. Όπως επίσης και πως αν και εφόσον η επιχείρηση διανέμει μέρισμα, τότε αυτό θα μπορεί να χρηματοδοτήσει αποκλειστικά δαπάνες τουριστικής φύσης ,που θα αναβαθμίζουν τον ρόλο της επιχείρησης.

Για αυτούς τους λόγους άλλαξε το καταστατικό.

Μια αλλαγή που εγκρίθηκε πρώτα από το διοικητικό συμβούλιο πριν από έναν μήνα περίπου , σε μια συνεδρίαση με ανοιχτές πόρτες, παρουσία όλων των μελών του ΔΣ, του προέδρου και του αντιπροέδρου του συλλόγου ξενοδόχων και πολλών δημοσιογράφων.

Όλοι είχαν λάβει γνώση για τις επικείμενες αλλαγές. 

17/5/2024