ΑΡΙΔΑΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΚΟΜΒΟΙ, ΠΟΙΟΙ ΟΔΟΙ ΘΑ ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ!! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

2024-07-05

ΣΧΟΛΙΑ 11

By Sakis

Ένα μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί τους κατοίκους της Αλμωπίας και ειδικότερα τους κατοίκους της Αριδαίας, τέθηκε προς συζήτηση και σε Δημόσια διαβούλευση, σήμερα Παρασκευή 05/7/2024 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, σχετικά με το κυκλοφοριακό της πόλης.

Συγκεκριμένα, ο ανάδοχος της μελέτης Δρ. Ηλιού Νικόλαος και οι συνεργάτες του, παρουσίασαν την Β΄. φάση της κυκλοφοριακής μελέτης που αφορά την πόλη της Αριδαίας.

Παρόντες ο Δήμαρχος Παρούτογλου Νίκος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θεοδωρίδης Τάσος και λοιποί Αντιδήμαρχοι, ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γιάντσης Δημήτρης, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, ο Πρόεδρος της δ.κ Αριδαίας Ταρασίδης Δημήτρης, εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, της Π.Υ, του Εμπορικού Συλλόγου, του Συλλόγου Σχολής Οδηγών, εκπρόσωπος του συλλόγου Ηλεκτρολόγων Αριδαίας Δεμεσιώρης Γιώργος κλπ πολίτες.

Όπως εξήγησε ο ανάδοχος, έγινε καταγραφή όλων των δεδομένων στην κυκλοφορία της πόλης, λέγοντας ειδικότερα ότι από τις μετρήσεις που έλαβαν χώρα στην πόλη, οι οδοί που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος κυκλοφορίας είναι:

α.-Η οδός Λ. Ξενιτίδη όπου κυκλοφορούν πάνω από 4.500 οχήματα το 24/ωρο

β.-Η οδός που οδηγεί προς την Ανατολική Αλμωπία (Εξαπλάτανο) 4.000 οχήματα το 24/ωρο,

γ.-ενώ επί της οδού Κύπρου βρέθηκε να κινούνται 450 πεζοί την ώρα, παρουσιάζοντας στη συνέχεια την μελέτη και ειδικότερα, εκτός των άλλων:

1.-Την διαμόρφωση-δημιουργία κόμβων επιπέδου οδικής ασφάλειας και ειδικότερα:

α.-Στη διασταύρωση των οδών Καραϊσκάκη και Λ. Ξενιτίδη (Πλησίον γηπέδου Αλμωπού)

β.-Στη διασταύρωση των οδών Καπ. Γαρέφη-Κύπρου & ε.ο Αριδαίας-Προμάχων (Πλησίον χώρου ΔΑΣΑΚΙ)

γ.-Στη διασταύρωση των οδών Λ. Ξενιτίδη & Ταγματάρχη Χαϊλη (Εθνική Τράπεζα)

δ.-Στη διασταύρωση των οδών Καπ. Γαρέφη, Αγ. Δημητρίου & Ανατολική Περιφερειακή (Πλησίον του 1ου Δημοτικού Σχολείου)

ε.-Στη διασταύρωση των οδών Λ. Ξενιτίδη & Λοχ. Πασσιά (Διασταύρωση προς Εξαπλάτανο)

2.-Την χωροθέτηση των κοινόχρηστων χώρων κλπ κενών οικοπέδων που προτείνονται να χρησιμοποιηθούν ως χώροι στάθμευσης, ως κατωτέρω:

3.-Τις οδούς που προτείνονται για μονοδρόμηση εντός του αστικού ιστού της πόλης και συγκεκριμένα:

4.-Την διαμόρφωση δικτύου ποδηλατοδρόμων στα σημεία:

Η παραπάνω μελέτη θα είναι ανοικτή προς διαβούλευση στην ιστοσελίδα του Δήμου Αλμωπίας, μέχρι την Τετάρτη, όπου μπορεί ο κάθε πολίτης, είτε επώνυμα, είτε ανώνυμα να καταθέσει τις προτάσεις, παρατηρήσεις κλπ σχόλιά του για το θέμα.

Δείτε σχετικά στα παρακάτω βίντεο, στο πρώτο, τι είπε ο Δήμαρχος Αλμωπίας, ενώ στο δεύτερο βίντεο τι είπαν ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάντσης Δημήτρης και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Ηλεκτρολόγων Αλμωπίας Δεμεσώρης Γιώργος.

05/7/2024

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία: 2024-07-05 19:16

Το Όνομά σας: ΑΝΤΩΝΗΣ

Μήνυμα: Σε Δασακι και Εθνική επειγόντως

ΣΧΟΛΙΟ 2

Ημερομηνία: 2024-07-05 22:30

Το Όνομά σας: ΜΑΤΙΝΑ

Μήνυμα: πίσω απ το Πρώτο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας υπάρχει η πιο επικίνδυνη διάβαση της Αλμωπίας. 5 δρόμοι συναντιούνται χωρίς να καταλαβαίνει κανείς εύκολα ποιός έχει προτεραιότητα, χωρίς καλή ορατότητα και σε συνδυασμό με περιφερειακό που σημαίνει ταχύτητα αλλά και σε συνδυασμό με Πάρκο που σημαίνει μικρά παιδιά !!

ΣΧΟΛΙΟ 3

Ημερομηνία: 2024-07-05 23:04

Το Όνομά σας: JG

Μήνυμα: Κυκλικους κόμβους και κατάργηση φαναριών. Όλη η Ευρώπη έτσι ειναι.

ΣΧΟΛΙΟ 4

Ημερομηνία: 2024-07-06 09:18

Το Όνομά σας: Κάτοικος Αριδαίας

Μήνυμα: Νομίζω πως πρωταρχικά πρέπει να διαφυλάξετε την σωματική ακεραιότητα των πεζών,ιδιαίτερα αυτών που κινούνται επί της Ξενιτίδη.Με έναν τόσο μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων που κυκλοφορούν ημερησίως,χωρίς πεζοδρόμια ή με πολύ στενά πεζοδρόμια πάνω στα οποία σταθμεύουν αυτοκίνητα,ιδιαίτερα μπροστά και απέναντι στην Εθνική Τράπεζα,μάλλον από θαύμα δεν έχουμε θύματα..Αυτό από προσωπική εμπειρία,έχω αναγκαστεί άπειρες φορές να περπατήσω πάνω στον δρόμο,με αυτοκίνητα να έρχονται από απέναντι.Σίγουρα λείπουν χώροι στάθμευσης αλλά ταυτόχρονα υπάρχει ανασφάλεια για τον πεζό...

ΣΧΟΛΙΟ 5

Ημερομηνία: 2024-07-06 10:17

Το Όνομά σας: Κάτοικος Αριδαίας

Μήνυμα: Μπράβο, μπράβο, χίλια μπράβο. Να αλλάξουμε ρε παιδιά. Προσέξτε μόνο μην υποκύψετε σε συμφέροντα καταστηματαρχών. Το συμφέρον θέλουμε όλων των πολιτών και όχι μόνο των καταστημάτων. Σας το λέει ιδιοκτήτης 2 καταστημάτων στην Αριδαία και κάτοικος.

ΣΧΟΛΙΟ 6

Ημερομηνία: 2024-07-06 10:28

Το Όνομά σας: Δημήτρης

Μήνυμα: Αντε να ομορφαίνει η μικρή μας πόλη. Να γίνουμε λίγο πιο καλοί άνθρωποι, όσο και να φαίνεται υπερβολικό αυτό, έτσι είναι, η καλοσύνη είναι πολιτισμός και το ανάποδο όταν είναι υγιής.

ΣΧΟΛΙΟ 7

Ημερομηνία: 2024-07-06 10:31

Το Όνομά σας: Μπράβο

Μήνυμα: Ένα ένα τακτοποιούνται τα πράγματα, τα προβλήματα χρόνων. Δήμαρχε μια σύγχρονη μικρή πόλη δεν μπορεί να φιλοξενεί παζάρι στο κέντρο της.

ΣΧΟΛΙΟ 8

Ημερομηνία: 2024-07-06 21:23

Το Όνομά σας: Ιορδάνης

Μήνυμα: Επιτέλους ακούστηκε και κάτι όμορφο μπράβο γιώργο

ΣΧΟΛΙΟ 9

Ημερομηνία: 2024-07-07 08:07

Το Όνομά σας: Να μη μη σε νοιάζει

Μήνυμα: Άντε και επιτέλους ένας δήμαρχος που ξεκινάει να δημιουργεί χρήσιμα και πράγματα που χρειάζεται η Αριδαία

ΣΧΟΛΙΟ 10

Ημερομηνία: 2024-07-07 11:10

Το Όνομά σας: Δημήτρης

Μήνυμα: Αν είναι να γίνουν κι αυτά σαν το έργο μπροστά από το ΚΤΕΛ,που φυσικά δεν φταίει η τωρινή αρχή,ας το σκεφτούν καλύτερα γιατί όποιος έκανε την μελέτη και αυτοί που συμφώνησαν,πρέπει να είναι πολύ μεγάλα γατονια.

Έναν δρόμο τόσο μεγάλο τον έκανε ένα τεράστιο πεζοδρόμιο και τώρα ίσα ίσα χωράνε δύο αυτοκίνητα.Φυσικα θα μονοδρομηθει μετά και εμείς όλοι οι βλάκες,θα κάνουμε τον γύρω της πόλης οπότε είναι να μπούμε η να βγούμε, πανέξυπνοι μιλάμε,μπράβο τους
Μεγάλη προσοχή κύριοι της κυβέρνησης τωρινής αρχής,μη γίνουν τίποτε εκτρώματα που θα το μετανιώσετε μετά.

ΣΧΟΛΙΟ 11

Ημερομηνία: 2024-07-07 19:06

Το Όνομά σας: Παππάς

Μήνυμα: Η μιζέρια σας αξίζει Αρδεοτες...όπου θέλω να παρκάρω και ότι θέλω να κάνω...στο χωριό μου είμαι ρε...

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ-ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑΝΤΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ & ΔΕΜΕΣΩΡΗ ΓΙΩΡΓΟΥ