ΑΡΙΔΑΙΑ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ!!

2022-08-18

Ρεπορτάζ By Sakis  

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ''ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ''!!

Κατά τις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Aridea Cup 2022, που διοργανώνεται για 10η φορά από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αριδαίας, στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Αριδαίας...

... με θέμα «Ο αθλητικός τουρισμός στην Πέλλα και στην Αλμωπία - ο ρόλος του tennis» και η οποία έλαβε χώρα στο Οινοποιείο Zinideos της οικογένειας Κώστα Γάτσου στο Λουτράκι Αλμωπίας (ΔΕΣ και Ε Δ Ω) ειπώθηκαν αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα.

Μεταξύ άλλων τονίσθηκε η απουσία υποδομών και ειδικότερα αθλητικών-και όχι μόνο- εγκαταστάσεων, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Τζαμτζής Ιορδάνης, δεσμεύθηκε μέσω του προγράμματος Leeder, να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν τα έργα αυτά.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στον δρόμο που συνδέει την Λουτρόπολη Αλμωπίας με το Χ/Κ Βόρρας, και στην ανάγκη να παραμένει «ανοικτός» ο παραπάνω δρόμος, ενώ ο Τζαμτζής Ιορδάνης επεσήμανε ότι διατέθηκε ήδη το ποσό του 1 εκατ. ευρώ για το έργο (520 χιλιάδες στον Δήμο Αλμωπίας και 400 χιλιάδες στον Δήμο Έδεσσας) για το παραπάνω έργο, για το οποίο δόθηκε έκπτωση 50% από τον ανάδοχο.

Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μοσχάκης  Φώτης, αναφέρθηκε σε αριθμούς και ειδικότερα ότι υπάρχουν 33 ξενοδοχεία που απασχολούν πάνω από 500 εργαζόμενους, ενώ συνολικά η Λουτρόπολη και η τ.κ Λουτρακίου διαθέτει περί τις 2.500 κλίνες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πλέον η Λουτρόπολη δεν αποτελεί πλέον πέρασμα αλλά προορισμό.

Τις δικές τους παρατηρήσεις κλπ προτάσεις έκαναν και οι καλεσμένοι στη συζήτηση, Πρόεδρος Της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης κ. Δήμητριος Σταματιάδης καθώς και ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Δουβής.

Επίσης ο Δήμαρχος Αλμωπίας Μπάτσης Χρήστος αποκάλυψε ότι κατά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου η Λουτρόπολη μόνο από τα εισιτήρια των λουόμενων είχε έσοδα πάνω από 36.000,00 χιλιάδες ευρώ, ενώ έκανε γνωστό ότι η επιχείρηση της Λουτρόπολης, θα συμμετάσχει στην Παγκόσμια Τουριστική Έκθεση που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο και στο Βερολίνο.

Θα ήταν παράλειψη τέλος να μην αναφερθούμε στην τέλεια οργάνωση της όλης εκδήλωσης από τον Πρόεδρο του Ομίλου Αντισφαίρισης Τσαρκνιά Πέτρο, αλλά και τον συντονιστή της συζήτησης Γιόρτσο Γιώργο, ο οποίος εκτός του άριστου συντονισμού της κουβέντας, τον οποίο μάλιστα σημειολογικά, ''Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου'' τον χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Μπάτσης Χρήστος!!, (εκτός εάν ήθελε να πει κάτι άλλο με αυτό)!!,  έκανε και τις δικές του ενδιαφέρουσες προτάσεις-παρατηρήσεις για το υπό συζήτηση θέμα.

18/8/2022