ΑΡΙΔΑΙΑ- ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ''ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ'' ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟΥ, ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΧΕΡΙΩΝ!!

2021-03-12

ΣΧΟΛΙΟ 1

Σοβαρό θέμα τείνει να δημιουργηθεί στην Αλμωπία- αλλά θεωρούμε και σε όλους τους αγροτικούς Νομούς της χώρας-οφειλόμενο αφενός, στην αργοπορία της πολιτείας να δώσει λύση στο θέμα των εργατικών χεριών, αφετέρου, στην εκμετάλλευση αυτού του γεγονότος (έλλειψη εργατικών χεριών), από κάποιους επιτήδειους εισαγόμενους... εργατοπατέρες!!

Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, η έλλειψη εργατικών χεριών και η επείγουσα ανάγκη των αγροτών μας για περάτωση των εργασιών τους και κυρίως τη συγκομιδή του σπαραγγιού στην παρούσα αυτή, στάλθηκε στους αλλοδαπούς εργάτες μέσω μηνύματος στα κινητά τους τηλέφωνα ή στα social-media, ειδοποίηση, ότι από αύριο ουδείς από τους Αλβανούς κυρίως εργάτες που ζουν στην Αλμωπία, να μην πάει στα χωράφια, εάν δεν συμφωνήσουν οι Έλληνες παραγωγοί στην αύξηση του μεροκάματό τους, ζητώντας να αυξηθεί από τα 30 ευρώ στα 35 ευρώ!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το μεροκάματο που λαμβάνουν σήμερα οι αλλοδαποί εργάτες γης, ανέρχεται στο ποσό των 30 ευρώ, χωρίς φαγητό, αλλά με πρωινό και παροχή καταλύματος.

Όπως ήταν φυσικό αυτή η απόφαση των αλλοδαπών εργατών, σκόρπισε ανησυχία στους Έλληνες παραγωγούς οι οποίοι αγωνιούν για την τύχη της παραγωγής τους, ενώ όπως δήλωσαν στην ιστοσελίδα μας αδυνατούν να δώσουν τέτοια μεροκάματα.

Μάλιστα και πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μας, εμφανίσθηκαν ήδη άτομα τα οποία προσφέρθηκαν να φέρουν περί τους 250 Σύριους ώστε να χρησιμοποιηθούν από τους αγρότες μας στα χωράφια τους με πολύ μικρότερο μεροκάματο.

12-3-2021/22:54

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία:

2021-03-13 10:15

Το Όνομά σας:

ΜΑΚΗΣ

Μήνυμα:

Να επενβει η αστυνομια για συνοστισμο ομο εκβιασμο και αθετιση συνφωνιας για το συνφωνηθεν μεροκαματο.