ΑΡΙΔΑΙΑ- ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ (ΦΩΤΟ)

2024-05-10

Ρεπορτάζ By Sakis

Πραγματοποιήθηκε πριν λίγο, σήμερα Παρασκευή 10/5/2024 η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Αλμωπίας, κατά την οποία συζητήθηκαν τα τέσσερα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Και τα τέσσερα θέματα ψηφίσθηκαν ομόφωνα, ενώ παρόντες ήταν όλα τα μέλη.

Ειδικότερα:

1.-Αποφασίσθηκε η πρόσληψη -33- ατόμων, από το πρόγραμμα απασχόλησης μακροχρόνιων ανέργων ηλικίας 55-67 ετών και έως 74 ετών, που δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο συντάξιμο χρόνο για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, της ΔΥΠΑ, διαφόρων ειδικοτήτων (Οδηγοί αυτοκινήτου, χειριστές, Μάγειροι, εργάτες καθαριότητας και πρασίνου κλπ).

2.-Αποσύρθηκε το 2ο θέμα που αφορούσε, λήψη απόφασης για προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην χωρική αρμοδιότητα του Δήμου Αλμωπίας και συγκεκριμένα για τα Σχολεία και την κίνηση μαθητών, εν αναμονή του σχεδίου κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα περατωθεί τέλος Ιουνίου. Αποφασίσθηκε προσωρινά, η τοποθέτηση προειδοποιητικής πινακίδας για τα οχήματα πλησίον του 1ου Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας, και των Νηπιαγωγείων που υπάρχουν στην περιοχή, μέχρι τις 30 Ιουνίου για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών, κατά τις ώρες 13.00-13.30.

3.- Εγκρίθηκε το ποσό των 5.000,00 χιλιάδων ευρώ περίπου για την έγκριση σύναψης σύμβασης με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης για την συντήρηση και επισκευή των 60 κάδων που βρίσκονται στο εργοτάξιο, προκειμένου δοθούν και πάλι προς χρήση των κατοίκων.

4.- Τέλος και αναφορικά με τη χρήση του υπηρεσιακού οχήματος MERSEDES του Δήμου Αλμωπίας, το οποίο μπορεί να κινείται εντός της αρμοδιότητας του Δήμου και εντός του υπηρεσιακού ωραρίου, χωρίς άδεια, όχι όμως και εκτός Νομού και εκτός υπηρεσιακού ωραρίου, εγκρίθηκε να αιτηθεί η προβλεπόμενη άδεια από την περιφέρεια ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες μετακίνησης του Δημάρχου και εκτός Πέλλας.

Τέλος ο Δήμαρχος υπενθύμισε στα μέλη την συνεδρίαση της Λουτρόπολης που θα γίνει την 15/5/2024, όπως και την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 24/5/2024.

10/5/2024