ΑΡΙΔΑΙΑ: ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΚΑΙ Η ΑΡΙΘΜΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ!! (ΦΩΤΟ)  

2021-01-27

ΣΧΟΛΙA 2

Αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε ύστερα από παράπονα και διαμαρτυρίες κατοίκων και επαγγελματιών της πόλης της Αριδαίας, εκ νέου για ένα θέμα που είχε αναδείξει η ιστοσελίδα μας και κατά το παρελθόν και ειδικότερα επί θητείας του πρώην Δημάρχου και νυν επικεφαλή της ελάσσονος αντιπολίτευσης, χωρίς φυσικά να δοθεί λύση από την τότε διοίκηση, αλλά δυστυχώς και ούτε από την νυν!!

Αναφερόμαστε σε ένα θέμα που αφορά την καθημερινότητα του δημότη-πολίτη και επαγγελματία, και δημιουργεί προβλήματα, τόσο στην αισθητική πλευρά της πόλης, όσο και στους επισκέπτες, αλλά και διάφορους επαγγελματίες του είδους, κυρίως όσοι αναζητούν κάποια διεύθυνση (ταχυδρομικοί υπάλληλοι, υπάλληλοι εταιριών κούριερ, υπάλληλοι ντελίβερι κλπ), που είναι η έλλειψη πινακίδων ονοματοδοσίας των οδών, αλλά και η αρίθμηση των οικοδομών κλπ κτηρίων, στην πόλη της Αριδαίας.

Ειδικότερα, οι πινακίδες ονοματοδοσίας των οδών και η αρίθμηση των οικοδομών-μονοκατοικιών, έχουν σχεδόν... εξαφανισθεί από αυτές, είτε επειδή πραγματοποιήθηκαν οικοδομικές εργασίες σ΄αυτές, είτε λόγω παλαιότητας κλπ διάφορες άλλες αιτίες, δεν είναι ορατές!!, με αποτέλεσμα να παρατηρείται απώλεια αλληλογραφίας αλλά και κωμικοτραγικές καταστάσεις!!

Μάλιστα με την συνεχή εξάπλωση της Αριδαίας στο πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης, προς όλες τις κατευθύνσεις (Βορά-Νότο-Ανατολή και Δύση), καθόσον λίγα χρόνια πριν η πόλη ήταν περιορισμένης έκτασης και κατοικείτο από μικρό αριθμό δημοτών, ενώ με το πέρασμα του χρόνου όλο και περισσότερο επεκτείνεται, το πρόβλημα διογκώθηκε.

Αρκετοί δε ιδιοκτήτες, προέβησαν στην αυτοσχέδια τοποθέτηση πινακίδων ονοματοδοσίας και αρίθμησης των κατοικιών, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανομοιομορφία σ΄αυτές αλλά και αμφισβήτηση στο κατά πόσο είναι ορθή ή μη, η αρίθμηση των κατοικιών!!

Αποτέλεσμα, είτε να μην υπάρχουν καθόλου πινακίδες και αριθμοί , είτε οι υπάρχουσες στον ιστό της πόλης, να βρίσκονται σε άσχημη και σε μη ορατή κατάσταση (αποχρωματισμένες, ασβεστωμένες κλπ) εν αντιθέσει με άλλους Δήμους, που όχι μόνο υπάρχει πληρέστατη οδοσήμανση, αλλά υπάρχουν και πληροφοριακά στοιχεία κάτω από την ονομασία της οδού (π.χ οδός Ελευθερίου Βενιζέλου-Πρωθυπουργός της Ελλάδας) κλπ.

Απτό παράδειγμα η πόλη των Γιαννιτσών, όπου όλοι οι οδοί έχουν σημανθεί με νέες πινακίδες, στους οποίους (οδούς) μάλιστα έχουν δοθεί ονόματα ηρώων από την Ελληνική ιστορία.

Τα τελευταία χρόνια αρκετοί Δήμοι έχουν καθιερώσει το σύστημα με τις πινακίδες των οδών πάνω σε κολονάκια στις γωνίες των οδών. Μάλιστα, προκειμένου το κόστος για την τοποθέτηση των πινακίδων κλπ ενεργειών να μην επιβαρύνει τον Δήμο...

... στην πίσω πλευρά της πινακίδας, μπορεί να υπάρξει το όνομα ή η φίρμα του χορηγού ιδιώτη επαγγελματία τον οποίο θα επιβαρύνει και το κόστος κατασκευής και τοποθέτησης της πινακίδας, πρακτική την οποία έχουν εφαρμόσει αρκετοί Δήμοι στην χώρα μας.

Επειδή η αντικατάσταση και τοποθέτηση των πινακίδων αυτών, θεωρούμε ότι θα λύσει αφενός ένα χρόνιο πρόβλημα, αφετέρου θα ομορφαίνει την πόλη, είναι ότι το μόνο που χρειάζεται, είναι η θέληση από τους αρμόδιους, αφού όπως προτείναμε παραπάνω το κόστος μπορεί να επιβαρύνει τους ενδιαφερόμενους χορηγούς, η Δημοτική Αρχή ή η κάθε αρμόδια υπηρεσία, θα πρέπει να φροντίσει το όλο θέμα και να αντικαταστήσει ή να τοποθετήσει εκ νέου, τόσο τις πινακίδες ονοματοδοσίες όσο και την αρίθμηση των κατοικιών του πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης.

Αναρτήθηκε την 14-01-2021/17:18

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία:

2021-01-14 19:03

Μήνυμα:

Στα χωρια βαλαν κουτια για τα ελτα και ακομα και σημερα μετα απο 20 χρονια τα γραμματα τα αφηνει ο ταχυδρομος στο μπακαλικο του χωριου μεσα σε ενα χαρτοκουτι.

ΣΧΟΛΙΟ 2

Ημερομηνία:

2021-01-14 22:15

Όνομα:

Ενας καλόπιστος πολιτης

Θέμα:

Διαπιστώσεις

Μήνυμα:

Δεν χρειάζονται πλεον οι πινακίδες οδών με την αρίθμηση καθόσον υπάρχει το GPS.
Τι λέτε τωρα;να βάλει λεφτα ο ΜΠΑΤΣΗΣ-ΔΗΜΑΡΧΟΣ για αυτές;Εδω δεν μπορεί να κάνει τον δρομο προς Αγ.Παρασκευη τις πινακίδες θα αλλάξει;
Τις μονες πινακίδες οδών που θα αντικαταστήσουν είναι αυτές που ειναι στις τράπεζες και παίρνουν τους μισθούς τους γιατι μπορεί να μπερδευτούν και να πανε σε καποιο σουβλατζίδικο.