ΑΡΙΔΑΙΑ: ''ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ'' ΝΗΝΕΜΙΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ;

2023-03-04

Ρεπορτάζ By Sakis

Μετράει ήδη αντίστροφα η κλεψύδρα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στη χώρα μας, καθόσον υπολείπονται επτά περίπου μήνες ακόμη (Οκτώβριος του 2023), ως τη στιγμή που οι δημότες με την ετυμηγορία τους διά της ψήφου τους, θα εκλέξουν τις νέες Δημοτικές Αρχές.

Έτσι λοιπόν και στους τέσσερις Δήμους της Πέλλας, τα επιτελεία των υποψηφίων Δημάρχων, κινούνται προς το σκοπό αυτό.

Στο Δήμο Αλμωπίας, με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, υπάρχουν τέσσερις υποψήφιοι για τον Δημαρχιακό θώκο, ήτοι,

1.- Ο νυν Δήμαρχος Αλμωπίας Μπάτσης Χρήστος,

2.-Ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης ''Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ'', Μπίνος Δημήτρης,

3.-Ο επικεφαλής της παράταξης ''ΑΛΜΩΠΙΑ ΨΗΛΑ'' Παρούτογλου Νίκος και

4.-Ο νυν Δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη ''ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ'' του Χατζηδημητρίου Σάκη, Προκοπίδης Ευάγγελος (Λάκης).

Αρκετοί αναγνώστες της ιστοσελίδας μας, διαπιστώνουν ότι υπάρχει γενικά μία... ανησυχητική-όπως τη χαρακτηρίζουν- χαλάρωση και μία ''πολιτική ηρεμία'', όσον αφορά την κίνηση των υποψηφίων, μέχρι τώρα επαναλαμβάνουμε Δημάρχων, καθόσον δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση ή έστω κάποια κίνηση τους, αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις τους, το πρόγραμμα τους, τα ονόματα που θα στελεχώσουν τους συνδυασμούς τους κλπ, και αναρωτιούνται, δεδομένου ότι στους άλλους Δήμους και ειδικότερα στο Δήμο Πέλλας, οι υποψήφιοι ήδη έχουν γράψει πολλά… χιλιόμετρα.

Σίγουρα η προκήρυξη των Εθνικών εκλογών έβαλε φρένο στις όποιες ενέργειες των αυτοδιοικητικών, καθόσον είναι βέβαιο ότι το αποτέλεσμά τους, θα αποτελέσει βαρόμετρο και θα κρίνει τις μετέπειτα κινήσεις των υποψηφίων, στην τοπική αυτοδιοίκηση, και αυτό για ευνόητους λόγους, καθόσον όλες οι πλευρές, υποψήφιοι Βουλευτές και υποψήφιοι Δήμαρχοι είναι πιθανώς να λειτουργήσουν σαν συγκοινωνούντα δοχεία, αλληλοϋποστηριζόμενοι και παρέχοντας ανάλογη στήριξη ή μη, για τις επερχόμενες Εθνικές και Δημοτικές εκλογές.

Ένα άλλο φαινόμενο που παρατηρείται δυστυχώς τελευταία στην Αλμωπία, είναι και η διαρροή από ''κύκλους'' επιλεκτικών πληροφοριών για κάποιους από τους υποψηφίους, τα λεγόμενα… χτυπήματα κάτω από τη μέση!! που δεν τιμούν τον πολιτικό πολιτισμό και θα πρέπει και επιβάλλεται να ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν για το τι επικρατεί στο αυτοδιοικητικό πεδίο της Αλμωπίας, από τους μέχρι στιγμής μονομάχους για το αυτοδιοικητικό πεδίο, εκτός και αν προκύψει και έτερος υποψήφιος τις επόμενες ημέρες!!

Θυμηθείτε και δείτε  Ε Δ Ω την πολιτική ακτινογραφία και το πολιτικό προφίλ, που προσπάθησε αμερόληπτα να σκιαγραφίσει η ιστοσελίδα μας,  σε συνδυασμό με την εν γένει πολιτική συμπεριφορά των τεσσάρων-μέχρι στιγμής-υποψηφίων Δημάρχων για το Δήμο Αλμωπίας, όπως δημοσιοποιήθηκε πριν λίγο καιρό…

04/΄3/2023