ΑΡΙΔΑΙΑ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ, ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΛΟΓΙΣΤΗ ΡΙΨΗ ΟΓΚΩΔΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ''ΜΠΕΛΙΤΣΑ''!!(ΒΙΝΤΕΟ)

2021-08-18

ΜΑΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΜΑΣ ΠΗΡΕ Ο ΠΟΤΑΜΟΣ!! 

Επίκαιρη όσο ποτέ η φράση του Ιπποκράτη: "Ασφάλεια εστί το προνοείν και προλαμβάνειν, το δε προνοείν και προλαμβάνειν κρείττον εστί του θεραπεύειν"!!

Γιατί το λέμε αυτό!!-Διαβάστε και θα καταλάβετε...

Με αφορμή λοιπόν την προ ημερών, Τετάρτη 11/8/2021 (ΔΕΣ και ΕΔΩ), ολιγόλεπτη νεροποντή που έπληξε την Αλμωπία και τα προβλήματα που δημιούργησε στο οδικό δίκτυο-και όχι μόνο-επανέρχεται και πάλι ένα σοβαρό θέμα που ανέδειξε πολλάκις η ιστοσελίδα μας, χωρίς φυσικά να ιδρώσει το αυτί των αρμοδίων.

Αναφερόμαστε στην κατάσταση που βρίσκονται τα ποτάμια της Αλμωπίας, και ειδικότερα στην κατάσταση που βρίσκεται η κοίτη του ποταμού ΜΠΕΛΙΤΣΑ από την αλόγιστη ρίψη κάθε είδους απορριμμάτων και μάλιστα ογκωδών αντικειμένων, με ότι αυτό συνεπάγεται, αλλά και με την προ των πυλών άφιξη του χειμώνα.

Η ιστοσελίδα μας λοιπόν, επισκέφθηκε και πάλι την περιοχή ''ΑΝΩ ΒΑΣΗ'' του αγροκτήματος Ροδωνιάς που ανήκει στην τ.κ Πιπεριάς-Πέλλας και συγκεκριμένα πλησίον του σημείου λίγο πριν την βιομηχανία σκυροδέματος γνωστού επαγγελματία της Αριδαίας, όπου δυστυχώς η κατάσταση είναι απαράδεκτη και απογοητευτική!!

Ειδικότερα, στην κοίτη του ποταμού και στον χώρο φυσικής ροής των υδάτων, υπάρχουν ογκώδη αντικείμενα (καναπέδες, πολυθρόνες, μπάζα, μεγάλα λάστιχα από αυτοκίνητα και τρακτέρ!!, μουσαμάδες από τα σπαράγγια, κλαδιά κλπ)...

... αλλά και κάθε άλλου είδους απορρίμματα που μπορεί να φαντασθεί ο ανθρώπινος νους, και μάλιστα, τι ειρωνεία, κάτω και σε αρκετή απόσταση πέριξ της πινακίδας που τοποθέτησαν οι αρμόδιοι η οποία αναγράφει ότι ''ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΡΙΨΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΠΑΖΩΝ-ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ''!!

Μα καλά δεν καταλαβαίνουν αυτοί που απορρίπτουν παράνομα τα κάθε είδους μπάζα και κυρίως τα ογκώδη αυτά αντικείμενα και απορρίμματα στην κοίτη του ποταμού, ότι αυτός (ποταμός) κάποτε θα μας εκδικηθεί!! Και όλοι θεωρούμε ότι κατανοούν τι εννοούμε.

Και για όσους δεν καταλαβαίνουν ή δεν θέλουν να καταλάβουν, αρκεί να γίνει η δουλειά τους και ''γαία πυρί μιχθήτω'', εκτός από τη μόλυνση του περιβάλλοντος και του υδροφόρου ορίζοντα, ορατός είναι και ο κίνδυνος πλημμυρών σε περίπτωση που το ποτάμι... κατεβάσει νερό.

Δεν αναλογίζονται άραγε ότι όλα αυτά τα απορρίμματα και ειδικότερα τα ογκώδη, θα δυσχεραίνουν τη φυσική ροή των υδάτων, θα εκτρέψουν αυτήν και θα προκληθούν φυσικές καταστροφές!! Αναρωτιέται δε κανείς, αυτοί που τοποθέτησαν εκεί την πινακίδα, πήγαν ποτέ να ελέγξουν τι συμβαίνει και να παρέμβουν, είτε επιβάλλοντας τα ανάλογα πρόστιμα, είτε καθαρίζοντας τον χώρο!!

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει τόσο οι κάτοικοι, όσο και οι καθ΄ύλιν αρμόδιες υπηρεσίες να πράξουν έγκαιρα τα αυτονόητα προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων, αλλά και καταλογισμού ποινικών κλπ ευθυνών σε περίπτωση που, ''ο μη γένοιτο'', συμβεί το μοιραίο.

Δείτε σχετικά στο παρακάτω βίντεο την κατάσταση που επικρατεί σε ένα μόνο μέρος της κοίτης του ποταμού στον παραπάνω χώρο...

18/8/2021