ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ: ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 06/12/2021 Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΔΩΡΕΑΝ self test ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ-ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΜΕ…

2021-12-07

Από χθες έως και την ερχόμενη Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου, θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν από τα φαρμακεία το πρώτο από τα δύο self test όλοι οι πολίτες - εμβολιασμένοι και μη - στο πλαίσιο των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν με σκοπό την αποφυγή της περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Η ίδια διαδικασία προβλέπεται και για το διάστημα 3/1/2022 έως και 7/1/2022, δηλαδή την αμέσως επόμενη εβδομάδα των γιορτών - οπότε θα διατεθεί το δεύτερο self test.

Υπενθυμίζεται πως σκοπό του νέου μέτρου, που ανακοινώθηκε από κοινού με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 ετών, είναι να εντοπιστούν τυχόν ασυμπτωματικοί και να ανακοπεί η διάδοση του ιού, προκειμένου να περάσουν οι γιορτές με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια. Με το δεύτερο τεστ, μάλιστα, η κυβέρνηση στοχεύει στο να εντοπιστούν τυχόν κρούσματα που προέκυψαν από τις κοινωνικές συνάξεις τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Πώς θα γίνει η διανομή των self test

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, από τις 6/12/2021 έως τις 12/12/2021 όλοι οι ενήλικες πολίτες - εμβολιασμένοι και μη - που διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ, θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν ένα (1) self test από τα φαρμακεία της χώρας.

Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία θα γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, έτσι ώστε οι φαρμακοποιοί κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Αν και το μέτρο δεν είναι υποχρεωτικό, «καλούνται όλοι οι πολίτες να υποβληθούν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο έως τις 12/12, ώστε να περιορίσουμε το ιικό φορτίο και την κυκλοφορία του ιού ενόψει της εορταστικής περιόδου».

07-12-2021/10:22