ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΕΔΕΣΣΗΣ (ΦΩΤΟ)

2022-11-11

Προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και με πάνδημη συμμετοχή των πιστών εορτάσθηκε η πανήγυρις του ιερού ενοριακού ναού Αγίου Νεκταρίου ΕδέσσηςΤην Τρίτη 8 Νοεμβρίου το απόγευμα (17.00) τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου. 

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Λουδοβίκος, Καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης. Τόνισε ότι ο άγιος Νεκτάριος ήταν ο σπουδαιότερος θεολόγος του 19ου αιώνος. Παρά την πλούσια γνώση του όμως, δεν έμεινε μακριά από τον λαό του Θεού, αλλά ήταν και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής ευεργετώντας τους πιστούς όχι μόνο με την θεολογία του αλλά και με τα αναρίθμητα θαύματά του.

Το πρωί της εορτής (9/11) τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του ποιμενάρχου της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης. Κήρυξε ο π. Νικόλαος Λουδοβίκος υπογραμμίζοντας ότι ο σταυρός στην ζωή και το έργο του αγίου Νεκταρίου έγκειται στο ότι αγωνιζόταν να τηρεί σε όλα το θέλημα του Θεού και όχι το δικό του. Το να πράττει κάποιος ό,τι θέλει είναι εγωιστικό και καταστροφικό. 

Το να τηρεί το θέλημα του Θεού είναι το θεϊκό, το οποίο οδηγεί στην αγάπη και την ενότητα.Στις εορταστικές ακολουθίες μετείχαν: ο Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Καραλάζος, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως, οι Αρχιερατικοί Επίτροποι Εδέσσης, Αρχιμ. Μάξιμος Χατζής (προϊστάμενος του Ι. Ναού) και Σκύδρας Αρχιμ. Αντώνιος Κορέστης...

... καθώς και κληρικοί της πόλεως και της περιοχής. Τις τοπικές αρχές εκπροσώπησαν οι Βουλευτές Πέλλας κ.κ. Δ. Σταμενίτης και Β. Βασιλειάδης, ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δ. Γιάννου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Π. Περδικάτσης και άλλοι εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ>>> https://photos.app.goo.gl/Cpbqm7DJsPXaBnr69

11/11/2022