ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΣ  Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΥΑΛΑ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΚΡΙΒΑ!!

2022-06-15

Νέα επίθεση στην Ελλάδα από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που για ακόμη μια μέρα τα έβαλε με τη χώρα μας, κατηγορώντας την ως «κακομαθημένη» και επαναλαμβάνοντας απειλές πως... επανάληψη των όσων έγιναν κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

«Στείλαμε το μήνυμά μας για τις εξελίξεις στο Αιγαίο από τη Σμύρνη όπου παρακολουθήσαμε την άσκηση Efes 2022. Γνωρίζουμε καλά τα παιχνίδια που παίζει σε βάρος της Τουρκίας η κακομαθημένη Ελλάδα», είπε μεταξύ άλλων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του AKP, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα "κομπάρσο" των ξένων δυνάμεων.

«Βάζουν την Ελλάδα να μας επιτίθεται» είπε ο Ερντογάν, παραλληλίζοντας την Ελλάδα με κομπάρσο που το... όνομά του δεν "παίζει" στους τίτλους. Και αυτό, είπε, θα συνεχίσει να γίνεται (σ.σ. να είναι η Ελλάδα κομπάρσος) «αν συνεχίσει τη λάθος τακτική», απειλώντας ότι «αν δεν αλλάξει μυαλά, όπως και στο παρελθόν, θα υποστεί και τώρα τα ίδια», είπε ο Ερντογάν, αναφερόμενος για δεύτερη φορά μέσα σε μερικές μέρες στη Μικρασιατική Καταστροφή και απειλώντας την Ελλάδα ότι «θα το πληρώσει». Κατά τον Τούρκο πρόεδρο, «η Ελλάδα κάνει σόου» αλλά «δεν θα μπορέσουν να πάνε πουθενά με αυτά τα μυαλά».

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε τα δικαιώματά μας στην περιοχή μας», είπε επίσης ο Τούρκος πρόεδρος.

«Θα πούμε "ναι" στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ μόλις αυτές οι χώρες απαλλαγούν από τους τρομοκράτες του PKK. Αντιμετωπίζουμε το ίδιο θέμα σε κάποιες χώρες της ΕΕ, όπου οι τρομοκράτες του PKK διαδηλώνουν στους δρόμους», συνέχισε ο πρόεδρος της Τουρκίας, σε ακόμη μια "μπηχτή" για την Ελλάδα, την οποία η Τουρκία κατηγορεί ότι εκπαιδεύει τρομοκράτες στο Λαύριο.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε και την αντιπολίτευση στην Τουρκία ότι «έχει τα ίδια μυαλά, υπερασπίζεται τις θέσεις της Ελλάδας στο Αιγαίο και την Κύπρο».

15/6/2022