ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: ΜΕ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ Η ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Π.Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!! (ΦΩΤΟ)

2022-03-02

Συνεδρίασε πριν λίγο, σήμερα Τετάρτη 02/3/2022, διαδικτυακά, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, όπου εκτός των άλλων συζητήθηκε και η πρόταση της παράταξης ''ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ'' του Παπαστεργίου Χρήστου, για έκδοση ψηφίσματος καταδίκης της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Έτσι λοιπόν, πριν τη συζήτηση των θεμάτων, διαβάστηκε η πρόταση της παραπάνω παράταξης, αλλά και η πρόταση του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Τζιτζικώστα Απόστολου, για το ίδιο θέμα.

Μάλιστα, παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο παραπάνω Περιφερειάρχης από τη Γαλλία όπου θα συμμετάσχει μαζί με άλλες 300 περιφέρειες και 90 χιλιάδες Δήμους της Ευρώπης, συνολικά περίπου όπως ανέφερε πάνω από 5.000 σύνεδροι, όπου μεταξύ άλλων θα συζητήσουν και το θέμα της Ουκρανίας.

Την αναπλήρωση του απουσιάζοντα Περιφερειάρχη κάλυψε επιτυχώς η αναπληρώτριά του και γνωστή στους κατοίκους της Πέλλας, Αηδονά Αθηνά.

Για την ιστορία, το ψήφισμα πέρασε κατά πλειοψηφία, ενώ ενδιαφέρον έχει τι ψήφισε η κάθε παράταξη, που μπορείτε να δείτε σχετικά παρακάτω:

1.-''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ'' του Τζιτζικώστα Απόστολου-------------- ΝΑΙ

2.- ΄΄ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ'' του Γιαννούλη Χρήστου----------------------------------------------------------ΠΑΡΩΝ

3.-''ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ'' του Παπαστεργίου Χρήστου--------------------------------------- ΝΑΙ

4.-''ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ'' του Αβραμόπουλου Σωτήρη, -------------------------------------------------- ΟΧΙ

5.-''ΕΛΛΗΝΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ'' του Χρυσομάλλη Νικολάου,------------------------- ΟΧΙ

6.-''ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΑΣΙΝΗ ΛΥΣΗ'' του Γκανούλη Φίλιππου----------------------------------------------- ΝΑΙ

7.-''ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ'' ,---------------------------------------------------------------- --ΟΧΙ

8.-''ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ'',--------------------------------------------------------- ΟΧΙ

9.-''ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΗΝ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΑΝΤΙΚΑΠΑΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ'',----------------------------- ΟΧΙ

10. ''ΒΑΝΗΣ ΕΓΓΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Κ.Μ'',---------------------------------------------------------------------------ΝΑΙ

Δείτε παρακάτω το σχετικό ψήφισμα, καθώς και το περιεχόμενο του ψηφίσματος που πρότεινε η παράταξη ''ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ''  και η παράταξη Τζιτζικώστα αφαίρεσε σχετική παράγραφο από αυτό...

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Έπειτα από πρόταση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε ψήφισμα για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.Το ψήφισμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και είναι το εξής:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο της Κεντρικής Μακεδονίας καταδικάζει απερίφραστα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Οι στρατιωτικές επιθέσεις της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας παραβιάζουν τις θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και πρέπει να σταματήσουν αμέσως, ενώ πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας.

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό και την ολόψυχη υποστήριξή μας στα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία και στους συμπατριώτες μας που έχουν εκεί τις πατρογονικές τους εστίες και ήδη μετρούν απώλειες ζωών και τραυματίες.

Είμαστε έτοιμοι ως Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να συνδράμουμε με κάθε τρόπο στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ουκρανία.

Από σήμερα Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022 και για τρεις ημέρες το κτίριο Διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Β. Όλγας 198 (Βίλα Αλλατίνι) θα φωταγωγείται στα χρώματα της σημαίας της Ουκρανίας».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2-3-2022

«ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ»

Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (2-3-2022), εγκρίθηκε, από την παράταξη της πλειοψηφίας και την παράταξή μας «ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», το ψήφισμα καταδίκης της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στη βάση του κειμένου που είχαμε καταθέσει από την προηγούμενη εβδομάδα και κατόπιν τροποποιήσεων που έκανε ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας. 

Είναι πολύ σημαντικό η Περιφέρειά μας να τοποθετείται, με μεγάλη πλειοψηφία, στην σωστή πλευρά της ιστορίας. Υπερψηφίσαμε το τελικό κείμενο παρά το γεγονός ότι δεν κατανοήσαμε γιατί ο κ. Τζιτζικώστας αφαίρεσε την ακόλουθη επισήμανση :

«Καλούμε την Διεθνή Κοινότητα να παρέμβει αποτελεσματικά και να υπερασπιστεί τα αυτονόητα και κατοχυρωμένα δικαιώματα του ουκρανικού λαού. Την καλούμε, επιπλέον, αυτό να είναι η αρχή για μια σειρά παρεμβάσεών της με τον ίδιο τρόπο, χωρίς παρεκκλίσεις, είτε αφορά την Ουκρανία και την Ανατολική Ευρώπη, είτε αφορά την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο, είτε αφορά συμφωνίες όπως του Μινσκ, είτε αφορά συνθήκες όπως το Δίκαιο της Θάλασσας».

Ελπίζουμε να κατανόησαν τους λόγους οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας ...

02-3-2022/14:03