ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ Π.Ε ΠΕΛΛΑΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΙΝΟΥ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ !!

2024-06-05

Συνάντηση των τεσσάρων Δημάρχων της Π.Ε Πέλλας, έλαβε χώρα χθες 04/6/2024 στο Δημαρχείο Πέλλας. Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η δημιουργία Κυνοκομείου, κοινό και για τους τέσσερις Δήμους της Πέλλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, θετικά βλέπουν την κίνηση αυτή οι Δήμαρχοι Πέλλας και Αλμωπίας, Φουντουκίδης Στάθης και Παρούτογλου Νίκος, αντίστοιχα, ενώ φαίνεται ότι μάλλον δεν συμφωνούν ή έχουν τις ενστάσεις τους, οι άλλοι δύο Δήμαρχοι Έδεσσας και Σκύδρας (Τσεπκεντζής Γιάννης και Ιγνατιάδου Κατερίνα, αντίστοιχα).

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες σε περίπτωση που δεν βρουν κοινή γραμμή στο θέμα αυτό και οι τέσσερις Δήμαρχοι, στις προθέσεις των Φουντουκίδη και Παρούτογλου είναι η ίδρυση Κυνοκομείου από τους δύο Δήμους, Πέλλας και Αλμωπίας, ενώ ήδη έχουν βρεθεί και τα σημεία που θα στεγαστεί.

 Το ένα μάλιστα από αυτά είναι το παλιό ΚΤΕΟ στην Πέλλα ή σε κάποιο σημείο μεταξύ Γιαννιτσών και Αριδαίας που θα εξυπηρετεί τους δύο Δήμους αλλά και το Δήμο Σκύδρας.

Φυσικά το ιδεατό θα ήταν να συμφωνήσουν και οι τέσσερις Δήμαρχοι στην ίδρυση κοινού Κυνοκομείο, αλλά...

Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν για το θέμα αυτό… 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ, ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ 

Στις 4 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά συνάντηση των δημάρχων του νομού Πέλλας παρουσία του Δημάρχου Πέλλας, κ. Στάθη Φουντουκίδη. Παρόντες ήταν οι Δήμαρχοι Σκύδρας, Κατερίνα Ιγνατιάδου, Αριδαίας, Νίκος Παρούτογλου, και Έδεσσας, Γιάννης Τσεπκεντζής.

Θέματα Συζήτησης

Υποδομές (Εθνική Οδός)

Κύριο θέμα της συνάντησης αποτέλεσαν οι υποδομές και συγκεκριμένα η αναβάθμιση της εθνικής οδού που διασχίζει τον νομό Πέλλας. Οι δήμαρχοι συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητο να προωθηθούν έργα βελτίωσης και συντήρησης του οδικού δικτύου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλής και γρήγορη μετακίνηση των πολιτών, αλλά και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας μέσω της βελτιωμένης προσβασιμότητας.

Διαχείριση Αδέσποτων Ζώων

Συζητήθηκε επίσης η διαχείριση των αδέσποτων ζώων, ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα τις τοπικές κοινωνίες. Οι δήμαρχοι εξέτασαν κοινές δράσεις και προγράμματα για τον έλεγχο του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων, όπως η ενίσχυση των υφιστάμενων καταφυγίων, η στείρωση και η υιοθεσία. Έθεσαν ως στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας μεταξύ των δήμων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τουρισμός

Ο τουρισμός ήταν άλλο ένα βασικό θέμα της συνάντησης. Οι δήμαρχοι συζήτησαν τρόπους για την προώθηση των τουριστικών αξιοθέατων του νομού, αξιοποιώντας την ιστορία, τον πολιτισμό και τη φυσική ομορφιά της περιοχής. Έδωσαν έμφαση στη δημιουργία κοινών τουριστικών διαδρομών και στην ενίσχυση των τουριστικών υποδομών. Συμφώνησαν να συνεργαστούν για την οργάνωση κοινών εκδηλώσεων και την προβολή του νομού Πέλλας ως ενιαίου τουριστικού προορισμού.

Συμπεράσματα και Αποφάσεις

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η άριστη προσωπική επαφή και η συνεργασία μεταξύ όλων των δημάρχων του νομού Πέλλας. Η συνάντηση κατέληξε στην απόφαση να διεκδικούν από κοινού ζητήματα που αφορούν τον νομό, με στόχο την ανάπτυξη και την ευημερία των τοπικών κοινωνιών. Οι δήμαρχοι δεσμεύτηκαν να πραγματοποιούν τακτικές συναντήσεις για την παρακολούθηση της προόδου των συμφωνημένων δράσεων και για τον σχεδιασμό νέων πρωτοβουλιών.

Η συνάντηση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δήμων του νομού Πέλλας, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης.

05/6/2024