ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-ΑΡΙΔΑΙΑ: ‘’ΤΣΟΥΝΑΜΙ’’ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ, ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ!!

2022-02-21

Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά πάνω από 4-5 επαγγελματίες της Αριδαίας, έπεσαν θύματα απατεώνα ή απατεώνων, οι οποίοι με... επιστημονικό τρόπο, έφαγαν από αυτούς αρκετά μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ειδικότερα και σύμφωνα με αποκλειστικές και έγκυρες πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, άτομο με στοιχεία, Οικονόμου Χαράλαμπος, τηλεφωνεί σε διάφορους επαγγελματίες της Αριδαίας, χωρίς απόκρυψη του αριθμού τηλεφώνου του!!, ζητώντας να αγοράσει ανταλλακτικά για το όχημά του και κυρίως μπαταρίες, ή για να κάνει σέρβις στο όχημά του που θα του το πήγαινε ο πατέρας του σε λίγη ώρα στο συνεργείο, ή  αγορές διάφορων προϊόντων (τρόφιμα), λέγοντας ότι προορίζονται για τους μοναχούς του Αγίου όρους!!

Στη συνέχεια ζητούσε από τον επαγγελματία τον λογαριασμό της τράπεζας για να στείλει το ανάλογο χρηματικό ποσό, ζητώντας παράλληλα, όχι το ΡΙΝ, αλλά τον τριψήφιο αριθμό που είχε στην πίσω πλευρά η κάρτα!!, όπου με κάποιο τρόπο, χάκαραν τον λογαριασμό και αφαιρούσαν από αυτόν, όσα χρήματα περιείχε μέσα.

Υπήρχαν όμως και περιπτώσεις όπου οι επαγγελματίες ήταν ενήμεροι, όπως η περίπτωση επαγγελματία της πόλης, ο οποίος δέχθηκε τηλεφώνημα, χθες Κυριακή 20/02/2022 ώρα 15.00 το μεσημέρι!!, με τα ίδια ως άνω στοιχεία, ζητώντας να προμηθευτεί μπαταρία αυτοκινήτου. Και πάλι ζήτησε τον τραπεζικό λογαριασμό για να στείλει τα χρήματα, όπως... έπεσε σε διαβασμένο επαγγελματία και έτσι δεν καρποφόρησε τη φορά αυτή  η απόπειρα εξαπάτησης του εμπόρου.

Σύμφωνα λοιπόν με τις ίδιες πληροφορίες μας, αφαίρεσαν ποσά από 500,00 ευρώ, 2.500,00 ευρώ, αλλά και 15.000,00 ευρώ από επαγγελματίες της Αριδαίας, οι οποίοι κατήγγειλαν το γεγονός στις Αρχές και την υπόθεση ανέλαβε η Υπηρεσία Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, προκειμένου ξεσκεπάσουν το κύκλωμα αυτό που εξαπατά τους εμπόρους.

Καλό θα είναι να το έχουν υπόψιν οι επαγγελματίες, και όχι μόνο, της πόλης, για ανάλογο χειρισμό σε περίπτωση που δεχθούν παρόμοιο τηλεφώνημα.

21-02-2022/16:32