ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ: ‘’ΠΕΦΤΟΥΝ ΛΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΓΙΑΣΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΙΟΥΠΡΙ!! (ΒΙΝΤΕΟ)

2021-02-14

Μετά τη συζήτηση του 1ου και 2ου θέματος της ημερήσιας διάταξης, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας την Παρασκευή 12/02/2021, κατά την οποία δεν επήλθε εξωδικαστική συμφωνία μεταξύ του Δήμου Έδεσσας και της εταιρίας (ΔΕΣ και ΕΔΩ), σειρά πήραν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι για να θέσουν τα δικά τους ερωτήματα στον Δήμαρχο Γιάννου Δημήτρη.

Ειδικότερα:

Ρυσάφης Αντώνης: Μεταξύ άλλων έθεσε το θέμα της αργοπορίας για την ενημέρωση εκ μέρους των υπευθύνων σχετικά με την πορεία της εκκαθάρισης της ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ Α.Ε, για τα έργα που πραγματοποιούνται στο ποτάμι και για τις καταγγελίες που έγιναν για ρίψη λυμάτων στην καθαγιασμένη περιοχή ''ΚΙΟΥΠΡΙ'', για την απαλλαγή των επαγγελματιών της πόλης από τα Δημοτικά τέλη κλπ.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι, Πέτκος και Ξυλουργίδης, έθεσαν θέματα για την πορεία των κρουσμάτων του Κορονό-ιού στον Δήμο, και για τα αδέσποτα στην πόλη, αντίστοιχα.

Ο δημοτικός σύμβουλος Κεκετζίδης Ιγνάτης, έθεσε την αλόγιστη κοπή δένδρων και την πτώση λυμάτων στο ποτάμι, καθώς και το γεγονός ότι αναβλύζουν υπόγεια νερά στο ποτάμι και στα έργα που γίνονται μέσα σ΄αυτό.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Θωμάς Ευάγγελος αναφέρθηκε στην καθυστέρηση αποκατάστασης βλάβης της ΔΕΥΑ στην πόλη, με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται οι κάτοικοι της περιοχής.

Τέλος ο Δημοτικός σύμβουλος Παπαδόπουλος, ζήτησε να πληροφορηθεί ποιος ελέγχει τους υπαλλήλους και τους εργάτες που απασχολούνται σε υπηρεσίες του πρώην Δήμου Βεγορίτιδας, σχετικά με την τήρηση του ωραρίου καθώς επίσης και ότι γίνεται χρήση των υπηρεσιακών οχημάτων για ιδιωτικές εργασίες των υπαλλήλων!! Επίσης ζήτησε να πληροφορηθεί για κοπή δένδρου στο κέντρο της πόλης, από την οποία (κοπή) ωφελήθηκε συνεργάτης συγκεκριμένου Αντιδημάρχου!!

Δείτε σχετικά στο παρακάτω βίντεο μετά το 36ο λεπτό αυτού  

14-02-2021/15:03