ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ‘’ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ’’!!

2021-05-06

ΣΧΟΛΙΟ 1

Μητροπολίτης Δράμας: Στον εισαγγελέα για το αντάρτικο ιερέων

Ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος έκανε λόγο για ανταρσία τεσσάρων - πέντε ιερέων της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας

Την πρόθεσή του να μεταβεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Δράμας, προκειμένου να αναφερθεί σε ενέργειες ιερέων που έθεσαν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία την περίοδο του Πάσχα, εξέφρασε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Δράμας Παύλος, σε δηλώσεις που έκανε κατά την έξοδό του από το εμβολιαστικό κέντρο κατά του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ποιμενάρχης της ακριτικής πόλης εμβολιάστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας και στις δηλώσεις του αρχικά τόνισε πως δεν είχε σκοπό να δημοσιοποιήσει τον εμβολιασμό του, ωστόσο, αποφάσισε να το πράξει, γιατί όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «αισθάνομαι βάρος εις στη συνείδησή μου και δεν θέλω έμμεσα να είμαι υπεύθυνος ασθένειας ή πολύ περισσότερο θανάτου για κάποιον άνθρωπο, ο οποίος πιθανώς να ακούσει την ανεύθυνη προτροπή ή απαγόρευση του α ή β ιερωμένου».

Να σημειωθεί πως η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας θρήνησε μεγάλο αριθμό θυμάτων λόγω του κορονοϊού και για μεγάλο χρονικό διάστημα συμπεριλαμβάνονταν μεταξύ των περιοχών με το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο, με αποτέλεσμα το νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης να δίνει καθημερινά και για πολλές εβδομάδες έναν τιτάνιο αγώνα.

Ανταρσία ιερέων στην Ανάσταση

Ο κ. Παύλος έκανε λόγο για ανταρσία τεσσάρων- πέντε ιερέων της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας, οι οποίοι δεν ακολούθησαν τα οριζόμενα για την τελετή της Ανάστασης από την Ιερά Σύνοδο, με αποτέλεσμα, όπως ανέφερε, να δημιουργηθεί ένας διχασμός στους πιστούς και να ταλαιπωρηθούν οι άνθρωποι ψυχικά, πνευματικά.

«Θεωρώ ότι κάποιοι το έκαναν τελείως υποκριτικά. Διότι, δεν μπορεί ένας ιερεύς, το καλοκαίρι στην αυλή της εκκλησίας, να περιδιαβαίνει όλη την ημέρα με σορτσάκι και να ενοχλείται η συνείδησή του αν θα κάνει την Ανάσταση δύο ώρες ενωρίτερα. 

Και διότι δεν είναι δική μας δουλειά, των ιερωμένων, να ασχολούμεθα με ιατρικά ζητήματα. Και να λέμε ότι πρέπει να φοράμε μάσκα ή το χειρότερο ακόμη που συνέβη, να λέει ο ιερεύς δεν θα πλησιάσετε τον Επιτάφιο όσοι φοράτε μάσκα. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα πράγματα».

Ο κ. Παύλος υπογράμμισε ακόμα ότι μέσα από τη δημοσιοποίηση του εμβολιασμού του θέλησε να στείλει «το μήνυμα αντιμετώπισης αυτής της πανδημίας, οι συνέπειες της οποίας ήταν τραγικές τον περασμένο χειμώνα για τη Δράμα και την περιοχή μας. 

Καιρός να σοβαρευτούμε και να αντιμετωπίσουμε αυτή την πανδημία με τη δέουσα σοβαρότητα, να αποδίδουμε τα του Θεού εις τω Θεώ και τα των ασθενειών μας να συμβουλευόμαστε τους ιατρούς. Αυτός είναι και ο λόγος που δημοσιοποιώ τη σημερινή μου προσέλευση στο νοσοκομείο Δράμας για να λάβω το εμβόλιο».

06-5-2021/12:02

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία:

2021-05-06 19:16

Το Όνομά σας:

ΟΛΓΑ ΤΕΝΕΚΕΤΖΗ

Μήνυμα:

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΖΩΕΣ.ΔΗΛΩΝΩ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ.