ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΠΟΥ ΝΟΣΕΙ ΑΠΟ ΚΟΡΟΝΟ-ΙΟ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ!!

2022-01-14

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σήμερα Παρασκευή (14.1.2022) το πρωί καθώς δεν αναβλήθηκε η εκδίκαση μιας υπόθεσης στα δικαστήρια της Ευελπίδων, παρά το γεγονός ότι μία εκ των δικηγόρων, συνηγόρων της πολιτικής αγωγής, νοσεί από κορονοϊό.

Πιο συγκεκριμένα η εκδίκαση της υπόθεσης είχε καθοριστεί για σήμερα το πρωί όμως η δικηγόρος που εκπροσωπούσε την πολιτική αγωγή, δεν κατάφερε να παραβρεθεί στο δικαστήριο καθώς νοσεί από κορονοϊό. Για αυτό και η εισαγγελέας ζήτησε αναβολή ωστόσο, προς έκπληξη όλων, το δικαστήριο την απέρριψε. Στη συνέχεια, ζητήθηκε διακοπή η οποία και δόθηκε για μία ώρα.

Ως εκ τούτου, η δικηγόρος αναγκάστηκε να πάει με... κορονοϊό στην Ευελπίδων όπου συνάντησε... μπλόκο της αστυνομίας, που την κράτησε στην είσοδο και δεν την άφησε να πάει στην αίθουσα του δικαστηρίου για να παρασταθεί, όπως της ζητήθηκε.

«Έκανα δύο τεστ και βγήκαν θετικά, όπως επίσης έχω δύο παιδάκια 5 και 4 ετών εξίσου θετικά στον κορονοϊό. Εχθές ήταν η έκτη ημέρα καραντίνας, και έκανα ένα rapid test στο φαρμακείο, όπου βγήκε και πάλι θετικό, αλλά δεν μπορώ να το εκτυπώσω από την πλατφόρμα, καθώς δεν εμφανίζεται.

 Συνάδελφος μετέβη στα δικαστήρια της Ευελπίδων, και ζήτησε αναβολή της υπόθεσης για αυτόν τον λόγο, ωστόσο το αίτημά μας απερρίφθη. Εγώ αυτή τη στιγμή έχω τα παιδιά μου να νοσούν στο σπίτι, και είμαι μία ώρα στην είσοδο της Ευελπίδων μες το κρύο, και περιμένω κάποιον αρμόδιο να μου εξηγήσει τι να κάνω, καθώς η αστυνομία δεν μου επιτρέπει να μπω μέσα. 

Η υπόθεση δεν έχει ξαναπάρει αναβολή, θα μπορούσαν να την δώσουν μέχρι και αύριο. Οι συνάδελφοί μου αντέδρασαν, αλλά μου ζήτησαν να έρθω, παρά το γεγονός ότι χθες βγήκα και πάλι θετική στον κορονοϊό» δηλώνει η δικηγόρος στο ThessToday.gr.

Για το πρωτοφανές αυτό περιστατικό ενημερώθηκε ο επικεφαλής του δικηγορικού γραφείου στο οποίο εργάζεται η συνήγορος, με τον ίδιο να παρεμβαίνει δια μέσου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, του οποίου ο πρόεδρος εξήγησε πως τηλεφώνησε στην προϊσταμένη του Πρωτοδικείου Αθηνών προκειμένου να παρέμβει.

«Εγώ λόγω υποκειμένων νοσημάτων και λόγω αυτού του γεγονότος, δεν μπορούσα να κατέβω Αθήνα. Διότι όταν έχω δύο συνεργάτες με covid, και εγώ πρέπει να μπω στο αεροπλάνο με υποκείμενα νοσήματα σε μία υπόθεση που δεν παραγράφεται, γατί να πάω;» ανέφερε στο ThessToday.gr ο επικεφαλής του δικηγορικού γραφείου.

Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί το τι θα γίνει με την εκδίκαση της υπόθεσης ενώ υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα νέα άρθρα του Ποινικού Κώδικα σχετικά με την διάδοση ασθενειών υφίσταται η δυνατότητα, η μία εκ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής που νοσεί από κορονοϊό, να αντιμετωπίσει ποινές πλημμεληματικές, ακόμη και κακουργηματικές, εφόσον διαδώσει την ασθένεια αυτή.

14-01-2022/14:22