ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΔΕΛΕΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟ-ΙΟ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ… ΦΑΓΗΤΟ!!

2021-02-16

Περισσότεροι από 200.000 εμβολιασμοί την ημέρα κατά του κορωνοϊού πραγματοποιούνταν στο Ισραήλ κατά την περίοδο της αιχμής.

Το Ισραήλ είναι από τις πρωτοπόρες χώρες παγκοσμίως στους εμβολιασμούς, ωστόσο τελευταία η προθυμία των Ισραηλινών να εμβολιαστούν μειώθηκε σημαντικά. Δύο πόλεις αναμένεται τώρα να χρησιμοποιήσουν τη γαστρονομία για να δημιουργήσουν το κίνητρο να εμβολιαστούν όσοι αντιδρούν.

Στο Τελ Αβίβ θα προσφέρονται την Τρίτη δωρεάν γεύματα σε αναποφάσιστους από κινητούς σταθμούς εμβολιασμού στις συνοικίες Γιάφα και Κιριάτ Σαλόμ. Όσοι εμβολιάζονται εκεί -και διαθέτουν βεβαίωση ότι είναι κάτοικοι ή εγγεγραμμένοι ως κάτοικοι- θα λάβουν επίσης χούμους και γλυκό κιουνεφέ στη Γιάφα ή πίτσα και καφέ στο Κιριάτ Σαλόμ. Και οι δύο περιοχές έχουν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων.

Και το Μπνέι Μπρακ, μια πόλη κοντά στο Τελ Αβίβ, η οποία κατοικείται κυρίως από αυστηρά ορθόδοξους Εβραίους, θα προσφέρει «ως ανταμοιβή» σε όσους εμβολιάζονται εκεί μια μερίδα του κλασικού εβραϊκού πιάτου χαμίν. Το φαγητό αυτό (περιλαμβάνει ολόκληρες πατάτες, κρέας μοσχάρι, αρνί ή κοτόπουλο σιτάρι, ρύζι, φασόλια, κρεμμύδια και αυγά) αποτελεί το κυρίως πιάτο που σερβίρεται στο γιορτινό τραπέζι του Σαββάτου.

16-02-2021/18:45