ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΔΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΚΙΝΔΥΝΕΨΕ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ!!

2021-04-10

ΙΔΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΜΕ ΣΤΥΛΟ Ή ΜΕ ΜΟΛΥΒΙ!!

Λένε ότι ''Η αυστηρή εφαρμογή του Νόμου προκαλεί ενίοτε και αδικίες''΄!!. Γιατί το λέμε αυτό; Διαβάστε και θα καταλάβετε...

Το παρακάτω περιστατικό έλαβε χώρα πριν λίγες ημέρες σε κεντρική πλατεία Δήμου της Π.Ε Πέλλας, μεταξύ Αστυνομικού γυναίκας και πολίτη, ο οποίος και το μετέφερε στην ιστοσελίδα μας. Επειδή μας προκάλεσε εντύπωση το δημοσιεύουμε και κάθε απάντηση δεκτή.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα ανέφερε στην ιστοσελίδα μας, μεσήλικας άνδρας ο οποίος βάδιζε στην κεντρική πλατεία Δήμου της Π.Ε Πέλλας, φορώντας κανονικά τη μάσκα του, τον πλησίασε μία γυναίκα φέροντας πολιτική περιβολή και επιδεικνύοντας την υπηρεσιακή της ταυτότητα, λέγοντάς του ότι είναι Αστυνομικός, ζήτησε να δει τα σχετικά έγγραφα που να δικαιολογούν την ύπαρξη του εκτός της οικίας του.

Ο πολίτης έβγαλε και επέδειξε τη σχετική χειρόγραφη βεβαίωση, ακούγοντας έκπληκτος τη γυναίκα Αστυνομικό να του λέει ότι απαγορεύεται και δεν πρέπει να αναγράφεται η ημερομηνία και η ώρα μετακίνησης με μολύβι, αλλά με στυλό!! με κίνδυνο να βεβαιωθεί παράβαση εις βάρος του εμβρόντητου με αυτά που άκουγε μεσήλικα άνδρα.

Είναι συνήθη τακτική αυτή των πολιτών για ευνόητους λόγους, να αναγράφονται τα στάνταρ στοιχεία με στυλό και η ημερομηνία και οι ώρες με μολύβι για να μην είναι υποχρεωμένοι οι πολίτες να βγάζουν συνεχώς φωτοτυπίες με κενά έντυπα, καθόσον είτε με στυλό είτε με μολύβι, η βεβαίωση περιέχει όλα τα στοιχεία που απαιτεί ο Νομοθέτης για το θέμα αυτό.

Σε κάθε περίπτωση, εάν προβλέπεται μέσα στις σχετικές Διαταγές κλπ εγκύκλιες των αρμόδιων υπηρεσιών, η αναγραφή όλων των στοιχείων να γίνεται με στυλό, έχει καλώς, ειδάλλως θεωρούμε ότι η παρατήρηση της Αστυνομικού μάλλον υπερβαίνει τα όρια!!, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ''άδικη'' εφαρμογή του Νόμου!!

Άλλωστε, ότι δεν απαγορεύεται ρητά από τη Νομοθεσία, επιτρέπεται...

10-4-2021/15:02