''ΑΥΤΟΣ, ''ΑΥΤΗ'' ΚΑΙ ΤΟ... ΜΥΣΤΗΡΙΟ!!

2022-02-04

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΑΦΟΥ ΕΛΥΣΑΝ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ''ΑΥΤΟΣ'' ΚΑΙ ''ΑΥΤΗ''!!

Ακόμα μια προσωπική αντωνυμία, ουδέτερου γένους, εξετάζεται να εισαχθεί στη νορβηγική γλώσσα, όπως έγινε γνωστό στα τέλη Ιανουαρίου, με στόχο την προστασία της ταυτότητας φύλου.

Το Εθνικό Συμβούλιο Γλωσσών της Νορβηγίας είναι αποφασισμένο να υιοθετήσει επίσημα μια τρίτη προσωπική αντωνυμία, ουδέτερη ως προς το φύλο, ως εναλλακτική στις αρσενικές και θηλυκές προσωπικές αντωνυμίες, όπως έγινε γνωστό στα τέλη Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της τοπικής ιστοσελίδας «Blikk», το «hen» θα μπορούσε να είναι η εναλλακτική στην αντωνυμία του τρίτου ενικού προσώπου, δηλαδή του «han» (αυτός) και «hun» (αυτή).

«Με την πάροδο του χρόνου, είδαμε ότι η πραγματική χρήση του "hen" έχει αυξηθεί και εμπεδωθεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του εν λόγω Συμβουλίου, Ντάνιελ Ιμς.

Επιπλέον, ο ίδιος σημείωσε ότι μια τέτοια προσωπική αντωνυμία θα μπορούσε να συμπεριληφθεί επίσημα στα νορβηγικά λεξικά είτε την άνοιξη είτε το φθινόπωρο, ύστερα από μια φάση διαβούλευσης με «όλη τη γλωσσική κοινότητα» στη Νορβηγία.

Πάντως, σύμφωνα με τον Ντάνιελ Ιμς, το «hen» θα αναφέρεται σε ένα άτομο, που δεν ταυτίζεται ως αρσενικό ή θηλυκό, χρησιμοποιώντας μια λέξη ουδέτερη ως προς το φύλο, το οποίο είτε κάποιος δεν γνωρίζει είτε δεν θέλει να αναφερθεί ευθέως σε αυτό.

04-02-2022/11:45