ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ: ΚΑΛΕΙ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ!!

2022-03-02

Ο στρατός της Ουκρανίας κάλεσε σήμερα τις μητέρες των Ρώσων στρατιωτών που αιχμαλωτίστηκαν στην ουκρανική επικράτεια να πάνε να τους παραλάβουν, ενώ το Κίεβο ισχυρίζεται ότι έχει πιάσει δεκάδες αιχμαλώτους από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στη χώρα.

«Λήφθηκε απόφαση να επιστραφούν οι αιχμάλωτοι Ρώσοι στρατιώτες στις μητέρες τους, αν έρθουν στην Ουκρανία, το Κίεβο για να τους παραλάβουν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας. Έδωσε στη δημοσιότητα αριθμούς τηλεφώνων και ένα email μέσω του οποίου οι μητέρες μπορούν να λάβουν πληροφορίες για τους γιους τους που κρατούνται στην Ουκρανία.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί η κράτηση των γιων τους, οι Ρωσίδες γυναίκες συμβουλεύονται να ταξιδέψουν στην Πολωνία και στη συνέχεια να εισέλθουν στην Ουκρανία μέσω συνοριακού σημείου διέλευσης.

«Θα σας καλωσορίσουν και θα σας συνοδεύσουν πίσω στο Κίεβο, όπου θα σας παραδοθεί ο γιος σας», δήλωσε το ουκρανικό υπουργείο. «Σε αντίθεση με τους φασίστες του Πούτιν, εμείς οι Ουκρανοί δεν διεξάγουμε πόλεμο ενάντια στις μητέρες και τα αιχμάλωτα παιδιά τους», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης μεταξύ της Μόσχας και των Τσετσένων αυτονομιστών τις δεκαετίες του 1990 και του 2000, πολλοί νεαροί Ρώσοι κληρωτοί στάλθηκαν στο μέτωπο και ορισμένοι αιχμαλωτίστηκαν.

Oι μητέρες των στρατιωτών είχαν κινητοποιηθεί τότε για να τους φέρουν πίσω ζωντανούς ή να φέρουν πίσω τα πτώματά τους, χωρίς να διστάζουν να πάνε εκεί, ένα κίνημα που είχε πυροδοτήσει αντιπολεμικές διαδηλώσεις στη Ρωσία.

02-3-2022/19:01