ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΚΡΑΤΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ ΓΙΑ VIP ΑΣΘΕΝΕΙΣ!!

2021-12-08

Σε μια σοβαρή καταγγελία προέβη ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ που τις κρατούν για VIP ασθενείς.

Ο κ. Γιαννάκος τόνισε ότι «με βάση το Πληροφοριακό Σύστημα του υπουργείου Υγείας λειτουργούν 647 κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κορονοϊού. Με τα στοιχεία που δίνονται, οι διασωληνωμένοι είναι 714. Υπάρχουν τουλάχιστον 114 ασθενείς με COVID που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ και μάλιστα για πολλές ημέρες ενώ πολλοί χάνουν τη ζωή τους».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «είδαμε τι έγινε και με τον Μητροπολίτη. Οι κλίνες ΜΕΘ που διατίθενται για κορονοϊό συνολικά είναι 647. Και ρωτώ εγώ: αφού έχουμε 114 εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένους γιατί οι 47 κλίνες δεν γεμίζουν. 

Για παράδειγμα, χθες το βράδυ είχαμε δύο κενές κλίνες στο ΚΑΤ και υπήρχε ένα ζευγάρι 58 και 59 ετών στη Νίκαια διασωληνωμένοι από την προηγούμενη ημέρα και δεν μεταφέρονταν. Στη λίστα αναμονής υπάρχουν μόνο... μη επώνυμοι άνθρωποι. Ούτε Μητροπολίτης είναι, ούτε επώνυμοι».

Ο κ. Γιαννάκος διευκρίνισε ακόμη ότι οι 47 κενές κλίνες είναι στην Επικράτεια. Όμως πρόσθεσε ότι «ο υπουργός έχει πει ότι είμαστε μια Υγειονομική Περιφέρεια και ο ασθενής μπορεί να μεταφερθεί».

Ο ίδιος είπε ότι στην Αττική σήμερα το πρωί υπήρχαν 12 κενές κλίνες ΜΕΘ.

08-12-2021/13:35