ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΜΙΣΟ ΔΙΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΕ ΔΡΑΧΜΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑ ΣΕΝΤΟΥΚΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!

2021-12-28

Σχεδόν μισό δισ. ευρώ σε δραχμές φυλάνε ακόμα οι Έλληνες πολίτες στα σεντούκια. Όπως μεταδίδει το new.fox-24.com το οποίο επικαλείται πληροφορίες του Bloomberg, παρόλο που έχουν περάσει δύο δεκαετίες από την έναρξη κυκλοφορίας του ευρώ στην Ευρώπη, οι Έλληνες έχουν στην κατοχή τους κέρματα και χαρτονομίσματα σε δραχμές αξίας 477,9 εκατ. ευρώ.

Επίσης επισημαίνεται ότι ορισμένες χώρες όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία σταμάτησαν να ανταλλάσσουν τα παλιά εθνικά νομίσματα τους με το ευρώ. Η Πορτογαλία ανέστειλε τη μετατροπή των κερμάτων εσκούδο και θα κάνει το ίδιο και για τα χαρτονομίσματα τον Φεβρουάριο.

Το ευρώ

Υπενθυμίζεται ότι το ευρώ κυκλοφόρησε για πρώτη φορά την 1η Ιανουαρίου 2002. Αρχικά το νόμισμα του ευρώ κυκλοφόρησε σε 12 κράτη μέλη της Ευρωζώνης, ωστόσο η Κύπρος, η Εσθονία και άλλες χώρες το υιοθέτησαν αργότερα.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σχεδιάζει τη δημιουργία νέων χαρτονομισμάτων. Αυτά θα επανασχεδιαστούν μέχρι το 2024, ενώ είναι πιθανό η Τράπεζα να λανσάρει εντός της δεκαετίας το ψηφιακό ευρώ.

28-12-2021/10:45