ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ: ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΕΔΩΣΕ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΑ ΘΑΨΕΙ ΑΛΛΟΝ ΝΕΚΡΟ!!

2022-02-20

Σοκ προκάλεσε η είδηση ότι ένα λάθος των υπηρεσιών του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας είχε ως αποτέλεσμα να δοθεί σε συγγενείς νεκρού άλλη σορός. Συγκεκριμένα, η οικογένεια αντί να θάψει τον υπερήλικα παππού που πέθανε από κορονοϊό, έθαψε την σορό μιας υπερήλικης γυναίκας.

 Το γεγονός έλαβε χώρα στο δημοτικό διαμέρισμα Ανατολικού Εορδαίας και αποκαλύφθηκε μέσα από ανάρτηση του Δημήτρη Κυνηγόπουλου, γιου του νεκρού. Όπως ανέφερε, χρειάστηκε «να προχωρήσουμε στη διαδικασία της εκταφής ώστε οι συγγενείς τής γυναίκας να παραλάβουν τον άνθρωπο τους και εμείς στη συνέχεια να θάψουμε τον δικό μας άνθρωπο».

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Σταύρο Παπασωτηρίου «οι υπάλληλοι που χειρίζονται αυτά τα θέματα αντιλήφθηκαν το λάθος τους κι ενημέρωσαν αμέσως το γραφείο τελετών που είχε παραλάβει την σορό». 

Διαπίστωσαν, όμως, ότι οι συγγενείς είχαν προχωρήσει στην ταφή με αποτέλεσμα να χρειαστεί άδεια της Αστυνομίας και των εισαγγελικών αρχών για να γίνει η εκταφή της γυναίκας και να αποκατασταθεί το λάθος.

Ο κ. Παπασωτηρίου δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «έχει διαταχθεί ΕΔΕ προκειμένου να εντοπιστούν και να αποδοθούν οι ευθύνες για το λάθος που ταλαιπώρησε δύο οικογένειες».

20/02/2022