ΑΠΕΛΑΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ 12 ΡΩΣΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ!! ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΑΝΤΑ Η ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ…

2022-04-06

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών και όπως αναφέρει κηρύσσει 12 Ρώσους διπλωμάτες ως πρόσωπα μη αρεστά στην Ελλάδα (personae non gratae) και τους απελαύνει.

Οι ελληνικές Αρχές κήρυξαν 12 μέλη των Διπλωματικών και Προξενικών Αποστολών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που είναι διαπιστευμένα στην Ελλάδα, ως πρόσωπα μη αρεστά (personae non gratae).

Τα συγκεκριμένα πρόσωπα κηρύχθηκαν ανεπιθύμητα σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης της Βιέννης για της Διπλωματικές Υποθέσεις του 1961 και της Σύμβασης της Βιέννης για τις Προξενικές Υποθέσεις του 1963.

Ο Υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε νωρίτερα σήμερα τον Ρώσο Πρέσβη σχετικά με την απόφαση αυτή.

Ρωσική πρεσβεία για την απέλαση των 12 διπλωματών από την Αθήνα: «Η ενέργεια δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες»

Με απειλές απάντησε η Ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα για την απέλαση των 12 ρώσων διπλωματών από την Αθήνα για την σφαγή στην Μπούτσα της Ουκρανίας. Μεταξύ άλλων τονίζουν ότι «Η ενέργεια δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες».

Στην ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας αναφέρεται:

«Στις 6 Απριλίου 2022, ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ εκλήθη στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπου ενημερώθηκε για την απόφαση της Αθήνας να κηρύξει 12 διπλωμάτες της Πρεσβείας και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη personae non gratae.

Από την πλευρά μας, εκφράσαμε την κατηγορηματική διαμαρτυρία για αυτό το αδικαιολόγητο και συγκρουσιακό βήμα που έχει στόχο την ακόμη χειρότερη καταστροφή του συνόλου των διμερών μας σχέσεων. Επισημάναμε ότι αυτή η ενέργεια δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες»...

06-4-2022/16:55

ΣΧΟΛΙΟ 1

Ημερομηνία:

2022-04-06 18:04

Μήνυμα:

Ότι χειρότερο πού κάνουνε, τί νομιζουνε ότι από Ρωσία μεριά δεν θά πάρουν δρόμο κάποιοι Έλληνες διπλωμάτες;