ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΔΕΣΣΑΣ & ΤΟ ΕΡΓ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ…

2021-10-03

Αγαπητοί συμπολίτες,

η συνεχής υποβάθμιση της Παθολογικής Κλινικής και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου Έδεσσας, που βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο χρονικό διάστημα, εγκυμονεί κινδύνους για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου της πόλης μας και των υπηρεσιών που παρέχει στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής.

Με παρέμβασή μου στις 23-09-2021 έκανα γνωστή στον Υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη, την υποβάθμιση της Παθολογικής μας Κλινικής αναφέροντας συγκεκριμένα στοιχεία και τονίζοντας την αναγκαιότητα στήριξης της λειτουργίας της με κάθε τρόπο. Δυστυχώς, στα προβλήματα αυτά προστίθενται και τα αντίστοιχα της ΜΕΘ.

Τονίζω ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι στη σκέψη για συγχώνευση της Παθολογικής Κλινικής με αυτή του Νοσοκομείου Γιαννιτσών και την αντίστοιχη διαδικασία για τη ΜΕΘ, καθώς χωρίς Παθολογική και ΜΕΘ το Νοσοκομείο θα υποβιβαστεί σε Κέντρο Υγείας και ουσιαστικά θα πάψει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους πολίτες των Δήμων Έδεσσας και Αλμωπίας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Θα υποβαθμιστεί ένας στυλοβάτης της δημόσιας υγείας και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτείται συντονισμένη προσπάθεια όλων όσων κατέχουν θέσεις ευθύνης στην Έδεσσα και την Πέλλα. Φυσικά, θα ζητηθεί η στήριξη όλων των Δημοτικών Παρατάξεων, καθώς πρόκειται για ένα κομβικής σημασίας πρόβλημα για τον Δήμο Έδεσσας που απαιτεί ενότητα και ομοψυχία, ενώ θα κληθούν να συμμετάσχουν και οι Βουλευτές...

...  ο Αντιπεριφερειάρχης και οι Δήμαρχοι Αλμωπίας και Σκύδρας, προκειμένου να υπάρξει συντονισμένη δράση μας και να τεθεί ένα πλαίσιο προτάσεων που θα υποβάλουμε στο Υπουργείο Υγείας. Στην προσπάθεια αυτή ζητούμε την στήριξη του κόσμου γιατί το Νοσοκομείο της Έδεσσας αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο για την περιοχή που δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υποβαθμιστεί.

Δημήτρης Γιάννου

Δήμαρχος Έδεσσας

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Φτάνει πια!

Πόσο πιο χαμηλά πρέπει να φτάσει η υποβάθμιση του Νομού μας ?

Δεν φτάνουν οι ελλείψεις στο οδικό δίκτυο, το χάσιμο της πανεπιστημιακής σχολής και τα χίλια δυο άλλα προβλήματα του Νομού μας, έχουμε τώρα και το ενδεχόμενο της συγχώνευσης κλινικών των νοσοκομείων.

Το θέμα της υγείας στον νομό μας είναι μια πονεμένη ιστορία!

Έχουμε επανειλημμένα κάνει προσπάθειες σαν φορέας για να βοηθήσουμε την κατάσταση, αγωνιστήκαμε για τον αξονικό τομογράφο, την μονάδα τεχνητού νεφρού, για το ακτινολογικό στο Κέντρο Υγείας Έδεσσας καθώς και την στελέχωση με ιατρούς και υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας.

Μετά από τόσους αγώνες έρχονται τώρα αντί να αναβαθμίσουνε τον τομέα της υγείας να τον υποβαθμίσουν.

Τελικά μήπως η αναστολή των υγειονομικών ήταν η κερκόπορτα για να γίνει η άλωση των δομών υγείας? Τους ανθρώπους που χειροκροτούσαμε τώρα τους διώχνουμε και δεν τους έχουμε ανάγκη?

Καμία συγχώνευση κλινικών, καμία υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, καμία απομάκρυνση υγειονομικών!

Αντίθετα στελέχωση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας ώστε να είναι πλήρως λειτουργικά!

Ταυτόχρονα με την αναβάθμιση των δομών υγείας πρέπει να γίνει αναβάθμιση και του μισθολογίου των ιατρών ώστε να υπάρξει η δυνατότητα να στελεχωθούν οι δημόσιες δομές με ιατρικό προσωπικό.

Ο κόσμος είναι ταλαιπωρημένος, κουρασμένος και φτωχοποιημένος, δεν αντέχει να του στερήσουν και την άμεση πρόσβαση σε δομές υγείας. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από έναν άνθρωπο απογοητευμένο που δεν έχει να χάσει πλέον τίποτα.

Καλούμε τους Βουλευτές του Νομού μας και τον Αντιπεριφερειάρχη να πάρουν θέση και να πιέσουν την Κυβέρνηση προς την σωστή κατεύθυνση που είναι η αναβάθμιση των υγειονομικών δομών με προσωπικό και τα απαραίτητα υλικά και μηχανήματα ώστε να δουλεύουν όλα όπως πρέπει.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

03/10/2021