ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΚΟΙΝΩΝΗΣΑΝ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ!!

2022-02-03

Οι μαθητές πήγαν με το σχολείο τους, σε εκκλησία, με τα όσα έγιναν να προκαλούν αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις...

Τα παιδιά είχαν την έγγραφη συγκατάθεση των γονιών τους για να πάνε στην εκκλησία, αλλά όχι για να κοινωνήσουν. Αυτό το έκαναν με δική τους πρωτοβουλία σε εκκλησία στο Ηράκλειο και όταν στη συνέχεια αποκάλυψαν τα όσα έγιναν, πολλοί γονείς ζήτησαν εξηγήσεις από τους εκπαιδευτικούς.

Ανησυχία και αντιδράσεις έχει προκαλέσει το γεγονός ότι οι μαθητές δύο τμημάτων Δημοτικού Σχολείου στο Ηράκλειο μετέβησαν με τη συνοδεία των δασκάλων τους σε εκκλησία της πόλης για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών και στο τέλος του εκκλησιάσματος έλαβαν τη Θεία Κοινωνία εν αγνοία των γονιών τους και μάλιστα σε καιρό πανδημίας.

Για την ακρίβεια οι γονείς είχαν συναινέσει εγγράφως για τον εκκλησιασμό των παιδιών τους χωρίς ωστόσο να θεωρούν αυτονόητο ότι στο τέλος θα τα κοινωνήσουν! Αυτό το έμαθαν όταν πια παρέλαβαν τα παιδιά από το σχολείο στο τέλος της σχολικής ημέρας και το κάθε παιδί ενημέρωσε τον κηδεμόνα του.

Το γεγονός που έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης 1ης Φεβρουαρίου, σημειωτέων δύο ημέρες μετά την παρέλευση της γιορτής των Τριών Ιεραρχών προκάλεσε διπλό πανικό στους γονείς, αφενός γιατί εκ των υστέρων πληροφορήθηκαν τη συμμετοχή των παιδιών τους στη Θεία Κοινωνία και αφετέρου γιατί το πρωί της ίδιας ημέρας ένα παιδί από το ένα τμήμα που εκκλησιάστηκε δεν μετέβη στο σχολείο και τον εκκλησιασμό καθώς το self test της ημέρας, όπως απαιτούν τα μέτρα που ισχύουν στα σχολεία, δηλώθηκε στην πλατφόρμα ως θετικό.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί με το θετικό self test της Τρίτης την προηγούμενη ημέρα του εκκλησιάσματος, δηλαδή την Δευτέρα, παρακολούθησε κανονικά τα μαθήματα στο σχολείο! Την επομένη οι συμμαθητές του πήγαν στην εκκλησία και κοινώνησαν, ενώ εκείνο ήδη νοσούσε, σε καραντίνα στην οικία του.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, το περιστατικό που έγινε γνωστό στην προϊστάμενη αρχή, η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου, κινητοποίησε τον ελεγκτικό μηχανισμό για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται εντός της ημέρας, να κληθούν για εξηγήσεις από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου οι εκπαιδευτικοί και η διεύθυνση του συγκεκριμένου σχολείου.

03-02-2022/09:36