ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ RAPID-TEST ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΩΝ!!- ΑΝΤΙ RAPID-TEST ΔΩΡΕΑΝ SELF-TEST…

2021-12-21

Τα rapid test από την τσέπη και των εμβολιασμένων φεύγουν, τα δωρεάν self test για όλους έρχονται τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Αυτή φαίνεται ότι είναι η απόφαση της κυβέρνησης, με την ανατροπή να έρχεται λίγο πριν τις ανακοινώσεις και αφού έχει προκαλέσει αντιδράσεις και δυσαρέσκεια πολιτών και καταστηματαρχών.

Οι πληροφορίες από χθες (20.12.2021) ανέφεραν ότι η κυβέρνηση προσανατολιζόταν να επιβάλει τη διενέργεια rapid test ακόμη και για τους εμβολιασμένους πολίτες, οι οποίοι θα τα πλήρωναν από την τσέπη τους για να κάνουν ρεβεγιόν την Πρωτοχρονιά σε κάποιο μαγαζί.

Ο νέος σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι πως θα δοθούν δυο επιπλέον self test ενόψει της Πρωτοχρονιάς (εκτός δηλαδή αυτών που έχουν ήδη δοθεί για τα Χριστούγεννα) ώστε όσοι θελήσουν να βγουν για να διασκεδάσουν, να έχουν κάνει τεστ. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η διενέργεια self test πριν από την έξοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δεν θα είναι υποχρεωτική αλλά θα γίνει ισχυρή σύσταση.

Η ανατροπή στον σχεδιασμό της κυβέρνησης έρχεται ύστερα από θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι σκέψεις για rapid test επί πληρωμή και από τους εμβολιασμένους πολίτες. Κι εκτός απ' όσους έσπευσαν να κάνουν το καθήκον τους και να κάνουν το εμβόλιο, αντέδρασαν επίσης οι καταστηματάρχες ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και το ότι θα δημιουργούνταν πανδαιμόνιο και συνωστισμός στα φαρμακεία. Έτσι, με παρέμβαση του πρωθυπουργού, επιλέχθηκε η λύση της σύστασης για self test και όχι του rapid test επί πληρωμή. 

21-12-2021/15:29