‘’ΑΝΑΣΤΑΣΗ’’  ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΔΕΙΟ ''ΞΕΝΙΑ'' ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ-ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ…

2022-04-06

Το δρόμο για την ανακατασκευή του Ξενία Έδεσσας και την επαναλειτουργία του ως σύγχρονη ξενοδοχειακή μονάδα ανοίγει η υπογραφή σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ του Στέφανου Βλαστού διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΑΔ και του κ. Παρασκευά Τσάμπρα, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της πλειοδότριας εταιρείας ΕΛΤΕΡΓΑ.

Η επενδυτική πρόταση, ύψους άνω των 3,5 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει την ανακατασκευή και λειτουργία της ξενοδοχειακής μονάδας στην κατηγορία 4 τουλάχιστον αστεριών στην Έδεσσα. Θα ανακαινιστούν πλήρως τα 40 δωμάτια, ενώ η ξενοδοχειακή μονάδα θα διαθέτει εστιατόριο, γυμναστήριο, spa, εσωτερική και εξωτερική πισίνα. Η σύμβαση προβλέπει την εκμίσθωση του ακινήτου για 30 χρόνια με δυνατότητα παράτασης 20 επιπλέων ετών.

Τα οφέλη από την επαναλειτουργία του Ξενία στην Έδεσσα είναι πολλαπλά, καθώς η θα συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη της Έδεσσας και της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ η ΕΤΑΔ αξιοποιεί ένα εμβληματικό ακίνητο, έπειτα από πολλά χρόνια φθοράς και απαξίωσης.

Με αφορμή την ανάδειξη της πλειοδότριας εταιρείας μέσω του ηλεκτρονικού διαγωνισμού, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ Α.Ε., Στέφανος Δ. Βλαστός δήλωσε: «Καταφέραμε να γίνει το πρώτο βήμα, ώστε να δώσουμε νέα πνοή στο Ξενία Έδεσσας προς όφελος της πόλης. Συνεχίζουμε με γρήγορα και αποφασιστικά βήματα την αξιοποίηση και άλλων εμβληματικών ακινήτων μας που ενώ για πάρα πολλά χρόνια παρέμεναν εγκαταλελειμμένα, πλέον αξιοποιούνται, προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου και των τοπικών κοινωνιών».

Την ικανοποίησή του για την υπογραφή της Σύμβασης εξέφρασε ο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της πλειοδότριας εταιρείας ΕΛΤΕΡΓΑ Α.Ε, κ. Παρασκευάς Τσάμπρας, τονίζοντας πόσο σημαντική είναι η ανακατασκευή ενός σημαντικού ακινήτου μεγάλης αρχιτεκτονικής αξίας που αποτελεί ορόσημο για την πόλη της Έδεσσας.

Σημειώνεται, ότι το Ξενία Έδεσσας κατασκευάστηκε το 1963 από τον αρχιτέκτονα Ιάσονα Ρίζο (με προσθήκες που έγιναν το 1998) και βρίσκεται κοντά στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν, τη λίμνη Άγρα και τον παραδοσιακό οικισμό του Αγ. Αθανασίου, γεγονός που το καθιστά σημαντικό τουριστικό προορισμό.

06-4-2022/15:43