ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ (ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Κ.Υ ΣΚΥΔΡΑΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΘΕΣΜΟΥ ΣΚΥ-ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ 2021)

2021-04-03

Επίσκεψη της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου στο Κέντρο Υγείας Σκύδρας

Στη μάχη για την αντιμετώπιση και την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού εισέρχεται πλέον το Κέντρο Υγείας Σκύδρας (Κ.Υ.Σ.) μέσω των δύο εμβολιαστικών μονάδων που ξεκινούν τη λειτουργία τους από το Σάββατο 3 Απριλίου 2021.

Για το λόγο αυτό, την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021, η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής - Πρόνοιας Ιωάννα Βέργου επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας Σκύδρας όπου συναντήθηκαν και συζήτησαν με τη Διευθύντριά του Γιαννούλα Κυπαρίσση και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό σχετικά με την τελική ολοκλήρωση των χώρων των εμβολιαστικών μονάδων.

Ο Δήμος Σκύδρας ανταποκρινόμενος στα αιτήματα του Κέντρου Υγείας Σκύδρας προσέφερε και προσφέρει κάθε δυνατής μορφής υλικοτεχνική βοήθεια για την εύρυθμη λειτουργία του.

Ας σημειωθεί ότι η συνεργασία και οι επαφές ανάμεσα στο Δήμο Σκύδρας και το Κέντρο Υγείας Σκύδρας ήταν συνεχείς κι αποτελεσματικές με τη συμβολή της Δημάρχου Κατερίνας Ιγνατιάδου και των πρώην Αντιδημάρχων: Μαρίας Γιακαμόζη, Μιχάλη Μέγα, Χαράλαμπου Γεραντίδη, Γιώργου Σταματέλλου και Κωνσταντίνου Τερζίδη, που συνεχίζουν οι νυν Αντιδήμαρχοι Ιωάννα Βέργου, Γιώργος Χρυσαφίδης, Αναστάσιος Αδαμίδης, Αθανάσιος Γίτσας και Σταύρος Πασχαλίδης.

Ειδικά για το διάστημα της πανδημικής κρίσης ο Δήμος Σκύδρας πραγματοποίησε τεχνικές εργασίες στο Κ.Υ.Σ., τοποθέτησε εξωτερικά δύο χώρους covid - 19 και το σκέπαστρο της εισόδου του Κ.Υ.Σ. και πρόσφερε ηλεκτρονικό και ηλεκτρικό κι άλλο εξοπλισμό( ηλεκτρονικό υπολογιστή, ψυγείο, τηλεόραση, λέβητα, σώματα θέρμανσης, ηλιακό θερμοσίφωνα κ.α.), κλινοσκεπάσματα κ.α. Επίσης, πραγματοποίησε απολυμάνσεις και συνεργάστηκε στη μεταφορά συμπολιτών μας στο Κ.Υ.Σ. και στο Νοσοκομείο Έδεσσας.

Με την ευκαιρία υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Σκύδρας μέσω της κοινωνικής του υπηρεσίας και συγκεκριμένα του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι εξυπηρετεί και θα συνεχίσει να εξυπηρετεί συμπολίτες μας των ευπαθών κι απόρων ομάδων προκειμένου να μεταβούν στις εμβολιαστικές μονάδες του Κέντρου Υγείας Σκύδρας και του Νομού κατόπιν σχετικής συνεννόησης. Αρμόδια για το συγκεκριμένο θέμα είναι η Αντιδήμαρχος Ιωάννα Βέργου τηλ.:6980414242.

Ο Δήμος Σκύδρας συνεργάζεται άριστα με το Κέντρο Υγείας Σκύδρας κι όλους τους συναρμόδιους φορείς έχοντας ως κύρια προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια των συμπολιτών και των συνανθρώπων μας. Εύχεται δύναμη κι αντοχή στο δύσκολο κι ευάρεστο έργο που έχουν αναλάβει να φέρουν σε πέρας οι άνθρωποί του, όπως μ΄επιτυχία έχουν πράξει μέχρι τώρα, και δηλώνει συμπαραστάτης και σύμμαχος στον σκληρό αγώνα μαζί και μόλους τους συμπολίτες μας για την αντιμετώπιση και την εξάλειψη της πανδημικής κρίσης.

Υλοποίηση του θεσμού «ΣΚΥ-ΔΡΑση για το βιβλίο 2021»

Ο μήνας Απρίλιος είναι ένας ξεχωριστός μήνας για το βιβλίο σ΄όλον τον κόσμο κι αυτό για δύο συγκεκριμένους λόγους:

ο πρώτος λόγος είναι η καθιέρωση της 2ας Απριλίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, και

ο δεύτερος λόγος είναι η καθιέρωση της 23ης Απριλίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων.

Με αφορμή τα παραπάνω ο Δήμος Σκύδρας σε συνεργασία με το Νομικό του Πρόσωπο τον «Ενιαίο Φορέα Αλληλεγγύης Κοινωνικής Πολιτικής Παιδείας - Ε.Φ.Α.Κ.Π.Π.» έχει καθιερώσει την υλοποίηση, μέσω της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, του θεσμού «ΣΚΥ-ΔΡΑση για το βιβλίο» που σκοπό και στόχο έχει τη στήριξη της διάδοσης και της προαγωγής του βιβλίου και της φιλοαναγνωσίας.

Αναφορικά με τη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη ας σημειωθεί ότι διαθέτει την ολοκληρωμένη διαδικτυακή υπηρεσία openABEKT που προσφέρει τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης skydralib.openabekt.gr, να έχει πρόσβαση και να περιηγηθεί τον κατάλογο των βιβλίων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και ταυτόχρονα ν΄αποκτά σχετικά στοιχεία και πληροφορίες για τα καταγεγραμμένα βιβλία.

Η φετινή «ΣΚΥ- ΔΡΑση για το βιβλίο» - δυστυχώς πέρσι δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των αυστηρών μέτρων για την αντιμετώπιση της διάδοσης της νόσου του κορωνοϊού - είναι αφιερωμένη στη διακοσιοστή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της ΣΚΥ- ΔΡΑσης 2021 θα πραγματοποιηθεί η εξής εκδήλωση στην οποία προσκαλούμε να συμμετάσχει κάθε συμπολίτης και κάθε ενδιαφερόμενος με τον εξής τρόπο: σ΄ένα λευκό χαρτί μεγέθους μισής σελίδας Α4 ( φωτοτυπίας) να σημειώσει τα στοιχεία του, δηλαδή, ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο κι εάν πρόκειται για μαθητή να προσθέσει και το σχολείο στ΄οποίο φοιτά. Από κάτω να γράψει τρία ονοματεπώνυμα προσώπων/μορφών που σχετίζονταν με την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Το συμπληρωμένο αυτό χαρτί θα πρέπει ν΄αποσταλεί ή να παραδοθεί στο Δήμο Σκύδρας και θ΄αντιστοιχεί σε λαχνό συμμετοχής στην κλήρωση που θ΄ακολουθήσει διεκδικώντας δωρεάν βιβλία που αναφέρονται στην Εθνική Παλιγγενεσία.

Η κατάθεση των συμμετοχών ξεκινάει την Παρασκευή 2 Απριλίου κι ολοκληρώνεται την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021. Σε κάθε άτομο αντιστοιχεί μία συμμετοχή η οποία μπορεί ν΄αποσταλεί - κατατεθεί και ηλεκτρονικά.

Αρμόδια στελέχη για πληροφορίες και για παραλαβή των συμμετοχών είναι:

  • η Ελένη Παπαδοπούλου (Δημοτική Βιβλιοθήκη Σκύδρας),τηλ.:2381351860, ηλεκτρονική διεύθυνση:librarysk@skydra.gov.gr
  • ο Δημήτρης Αλεξανδρίδης ( Δημαρχείο),τηλ.2381351802,

ηλεκτρονική διεύθυνση:gra.dimarxou@skydra.gov.gr

Στηρίζουμε και προάγουμε τη γνώση και την παιδεία - Τιμάμε, δοξάζουμε και διδασκόμαστε από την Ηρωική Επανάσταση του 1821!

03-4-2021/09:30