ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ: (ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΦΚΑ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ)...

2021-08-13

Διακοπή ρεύματος σε Κοινότητες του Δήμου Σκύδρας

Ως Δήμος Σκύδρας, με βάση την ενημέρωση μας από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.), πληροφορούμε τους δημότες μας αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο ότι στις παρακάτω Κοινότητες: Δάφνη, Καλλίπολη - Σανδάλι και Μαυροβούνι θα διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος τη Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021, από τις 07:30΄έως τις 10:00΄, προκειμένου να πραγματοποιηθούν σχετικές εργασίες στο δίκτυο.

Εξαιτίας της διακοπής του ρεύματος θα υπάρχει ανάλογη επίπτωση στην ομαλή υδροδότηση των προαναφερομένων Κοινοτήτων.

Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε τους κατοίκους των περιοχών αυτών να προετοιμαστούν εγκαίρως ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Τηλέφωνα Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. για πληροφορίες: 2111900500 ή 11500 ή 2381050140.

Επιστολή της Δημάρχου Σκύδρας προς τον Υπουργό Εργασίας για τη συνέχιση της λειτουργίας του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης ΕΦΚΑ Σκύδρας

Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη απέστειλε η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου, με θέμα: Αίτημα του Δήμου Σκύδρας για τη συνέχιση της λειτουργίας του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης ΕΦΚΑ Σκύδρας.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής (αρ.πρ.8164/11-8-2021),η οποία ταυτόχρονα κοινοποιήθηκε στον Διοικητή e -ΕΦΚΑ, στους Βουλευτές, στον Αντιπεριφερειάρχη, στην Κ.Ε.Δ.Ε. και στην Π.Ε.Δ./Κ.Μ., έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ.Υπουργέ

Επιτρέψτε μας ν΄απευθυνθούμε και να επικοινωνήσουμε μαζί σας, μέσω της παρούσας επιστολής, θέτοντας υπόψη σας τη δικαιολογημένη αντίδραση κι οργή μας για την ξαφνική απόφαση της Διοίκησης του e -ΕΦΚΑ για το κλείσιμο του αντίστοιχου Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης ΕΦΚΑ στο Δήμο Σκύδρας και ταυτόχρονα να σας υποβάλλουμε το αίτημα του Δήμου Σκύδρας για την άρση κι αποκατάσταση της αδικίας που συντελείται σε βάρος των πολιτών του Δήμου μας, ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του προαναφερόμενου τοπικού καταστήματος ΕΦΚΑ στην έδρα του Δήμου μας, τη Σκύδρα.

Δυστυχώς, χωρίς καμιά προηγούμενη ενημέρωση, χωρίς καμιά προηγούμενη συζήτηση και διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες και τον άμεσο εκπρόσωπο και εκφραστή τους, την τοπική αυτοδιοίκηση, η διοίκηση του ΕΦΚΑ αποφάσισε εν κρυπτώ κι ανακοίνωσε με ωμό κι αιφνιδιαστικό τρόπο την κατάργηση τοπικών καταστημάτων , μεταξύ των οποίων και του Δήμου Σκύδρας.

Το τοπικό κατάστημα Σκύδρας συστάθηκε για να καλύψει κατά το δυνατόν το κενό που δημιουργήθηκε από τη διακοπή της λειτουργίας του καταστήματος ΙΚΑ Σκύδρας.

Η απόφαση αυτή για το κλείσιμο του τοπικού καταστήματος είναι απαράδεκτη και υποτιμητική για το Δήμο Σκύδρας, μιας κι ο Δήμος Σκύδρας είναι ένας δυναμικός Δήμος είκοσι ενός χιλιάδων κατοίκων, με χιλιάδες εργαζομένους (εντός κι εκτός Δήμου) λόγω του γεγονότος ότι στη διοικητική μας περιφέρεια δραστηριοποιούνται πάρα πολλές βιοτεχνίες, επιχειρήσεις και βιομηχανίες με βάση την αγροτοκτηνοτροφία. 

Βρίσκεται σε νευραλγικό σημείο της Κεντρικοδυτικής Μακεδονίας. Εδώ εδρεύει το Τελωνείο της Π.Ε. Πέλλας, το Χημείο του Κράτους που εξυπηρετεί και τη γειτονική Π.Ε. Ημαθίας, όπως, επίσης, εδώ βρίσκεται και ο ΕΛ.Γ.Ο. «Δήμητρα». Πρόκειται δηλαδή για ένα Δήμο με σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα σ΄όλους τους παραγωγικούς τομείς συμβάλλοντας τα μέγιστα στην περιφερειακή κι εθνική οικονομία.

Χωρίς, λοιπόν, να λαμβάνονται υπόψη οι αρχές της εγγύτητας, της ίσης μεταχείρισης κι εξυπηρέτησης των πολιτών και η δυναμική του Δήμου μας, λήφθηκε μια απόφαση που έρχεται να καταδικάσει έναν ολόκληρο Δήμο και να του στερήσει τις υπηρεσίες από ένα σημαντικό τομέα.

Πρέπει να υπενθυμιστεί και να τονιστεί ότι το τοπικό κατάστημα Σκύδρας στεγάζεται σε χώρο που έχει παραχωρηθεί δωρεάν από το Δήμο Σκύδρας, άρα δεν υπάρχουν λειτουργικά έξοδα. Μάλιστα, εξυπηρετεί καθημερινά ένα μεγάλο αριθμό πολιτών οι οποίοι πλέον θα είναι αναγκασμένοι, επειδή έτσι αποφασίστηκε για εμάς χωρίς εμάς, να μετακινούνται προς την Έδεσσα με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε χρόνο, κόπο, κόστος κι ασφάλεια μετακινήσεων.

Η αναλγησία και η έλλειψη ευαισθησίας όσων κάνουν ασκήσεις επί χάρτου παραγνωρίζοντας τη δυναμικότητα του Δήμου Σκύδρας και τις κοινωνικές ανάγκες, τις πολιτικές της αποκέντρωσης και της στήριξης της περιφέρειας είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα. Η αποψίλωση και η κατάργηση σημαντικών υπηρεσιών που εξυπηρετούν τους πολίτες δεν μπορεί να γίνεται με μια απόφαση κεντρικά χωρίς το διάλογο κι ερήμην της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Η επίκληση της σύγχρονης τεχνολογίας δεν μπορεί να λειτουργεί ισοπεδωτικά κι ως πανάκεια, διότι, όπως υποστηρίζουν και τα στελέχη των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ σε αρκετές περιπτώσεις, πολύ δε περισσότερο στην επαρχία, απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία των πολιτών - ασφαλισμένων και κάθε συναλλασσόμενων, για να εξυπηρετηθούν.

Επειδή, λοιπόν, η απόφαση αυτή έχει ληφθεί χωρίς καμιά ενημέρωση και διάλογο με το Δήμο μας.

Επειδή η αποψίλωση υπηρεσιών υποβαθμίζει και υποτιμά το Δήμο μας.

Επειδή πλήττει την οικονομική, κοινωνική και χωρική συνοχή που ειδικά στις περιόδους κρίσης που διανύουμε είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε.

Επειδή, επιτέλους, κανείς δεν δικαιούται να διαμορφώνει αυθαίρετα τη μοίρα ενός τόπου, ενός Δήμου δυναμικού, όπως είναι ο Δήμος Σκύδρας, όπου θα πρέπει να υπάρχουν και να λειτουργούν τουλάχιστον όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως και σε κάθε Δήμο της χώρας.

Για τους λόγους αυτούς λοιπόν:

Ζητάμε την ανάκληση της απόφασης και τη συνέχιση της λειτουργίας του τοπικού καταστήματος ΕΦΚΑ στο Δήμο Σκύδρας, έτσι, ώστε ν΄αποκατασταθεί η δίκαιη κι ισότιμη παροχή διευκολύνσεων κι εξυπηρετήσεων για όλους τους πολίτες.

Με εκτίμηση

Η Δήμαρχος Σκύδρας

Κατερίνα Ιγνατιάδου

Πολιτιστικές εκδηλώσεις Αυγούστου στη Σκύδρα

Η μουσική, το τραγούδι και το θέατρο έχουν την «τιμητική» τους στο πολιτιστικό πρόγραμμα που διοργανώνει και παρουσιάζει ο Δήμος Σκύδρας μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του τρέχοντος Αυγούστου.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι:

  • Τετάρτη 18/8/2021,ώρα 09:15΄μ.μ.,

πλατεία Ελευθερίας,

μουσική βραδιά με το συγκρότημα «Lost in the night»

  • Κυριακή 22/8/2021,ώρα 08:45΄μ.μ.,πλατεία Δημοκρατίας,

θέατρο σκιών: «Ο Καραγκιόζης γιατρός»

  • Τετάρτη 25/8/2021, ώρα 09:15΄μ.μ.,πλατεία Σαφραμπόλεως,

έντεχνα, παραδοσιακά και ρεμπέτικα τραγούδια με τη Βάσω Βασιλειάδου

  • Παρασκευή 27/8/2021, ώρα 09:15΄μ.μ.(προσέλευση 08:30μ.μ.),

Ανοιχτό Θέατρο Μαυροβουνίου,

θεατρική παράσταση «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός» με τον Χάρη Ρώμα.

Τιμή εισιτηρίου:πέντε(5)€.

Προπώληση εισιτηρίων: Δημαρχείο - Δημήτρης Αλεξανδρίδης, τηλ.2381351802 και στα καφέ - καταστήματα:Chocolat, Friends, Le Bistro, Lobster, Event, Royal, Breeze, Pinguino, Κατσικάρης - ζαχαροπλαστείο, Λαμπρίδης - καφεκοπτείο

  • Τρίτη 31/8/2021, ώρα 09:30΄μ.μ.πλατεία Δημοκρατίας, μουσική βραδιά με το συγκρότημα «Μαϊστράλια του Αιγαίου»

Το συντονισμό του πολιτιστικού προγράμματος έχει η αρμόδια Αντιδήμαρχος Ιωάννα Βέργου, τηλ.:6980414242 στην οποία μπορούν ν΄απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες.

13-8-2021/11:09