ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ & ΑΛΜΩΠΙΑΣ (ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΚΥΔΡΑ & ΒΡΑΒΕΙΑ)

2021-12-28

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΝΤΑ Ι. ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η ετήσια πανήγυρις του ιερού ενοριακού Αγίου Στεφάνου Σκύδρας, επί τη μνήμη του αγίου Πρωτομάρτυρος.

Την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Κατά την έναρξη του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των ιερών λειψάνων των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού, τα οποία μετέφερε εκ του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγίας Σκέπης Εδέσσης ο Αρχιμ. Χριστόδουλος Καραγιάννης...

... Προϊστάμενος του εν λόγω ναού. Στην ιερά ακολουθία μετείχε ο εορτάζων Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σκύδρας και άλλοι κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως.

Την επομένη, Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης. Συλλειτούργησαν ο Αρχιμ. Αιμιλιανός Δημητρίου, από την Ι. Μητρόπολη Φλωρίνης, ο Αρχιμ. Μιχαήλ Αγγελικάκης, από την Ι.Μ. Κασσανδρείας, ο Αρχιμ. Εφραίμ Ανθίμου, ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Εδέσσης...

... ο Αρχιμ. Αντώνιος Κορέστης, Αρχιερατικός Επίτροπος Σκύδρας και Προϊστάμενος του Ι. Ναού και άλλοι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως. Αντί κηρύγματος αναγνώσθηκε η Εγκύκλιος των Χριστουγέννων του ποιμενάρχου της Ι. Μητροπόλεως κ. Ιωήλ από τον Αρχιμ. Εφραίμ.

Παρέστησαν οι βουλευτές Πέλλας κ. Δ. Σταμενίτης, κ. Β. Βασιλειάδης και κ. Θ. Τζάκρη, η Δήμαρχος Σκύδρας κ. Αικ. Ιγνατιάδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής, ο Διοικητής της 2ας Μ/Κ Μεραρχίας Υποστράτηγος Γ. Χατζηγεωργίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Π. Περδικάτσης, και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ > https://photos.app.goo.gl/MqfpySpkWuvPMt4U8

ΕΠΙΔΟΣΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ ΦΙΛΩΤΑ ΒΙΖΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ

Την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021 στην αίθουσα υποδοχής του Μητροπολιτικού οικήματος ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ επέδωσε χρηματικά βραβεία ύψους χιλίων ευρώ στους πέντε από τους έξι μαθητές με τις καλύτερες επιδόσεις από τα δύο Γενικά Λύκεια της Έδεσσας. Τα βραβεία αυτά προέρχονται από το το κληροδότημα του μακαριστού Φιλώτα Βίζα επιφανούς Εδεσσαίου προς την Ιερά Μητρόπολη με σκοπό την ενίσχυση της τοπικής παιδείας.

28-12-2021/17:09