ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.Ε ΠΕΛΛΑΣ...

2022-07-28

Επιταχύνονται οι διαδικασίες αποζημιώσεων στους πληγέντες από τον ανεμοστρόβιλο, σε περιοχές της Έδεσσας. Ιορδάνης Τζαμτζής: «Χρέος μας η αρωγή και η αλληλεγγύη»

Την ταχύτερη δυνατή αποζημίωση των ζημιωθέντων κατοίκων, στις Τ.Κ. Ριζαρίου, Μεσημερίου, Άγρα, Καρυδιάς και των Οικισμών Κλησοχωρίου, Προαστείου, Καισαρειανών του Δήμου Έδεσσας, προχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, μετά την σφοδρή νεροποντή της 8ης Ιουλίου 2022, που προκάλεσε καταστροφές σε αγρούς, κατοικίες και επιχειρήσεις.

Επικαλούμενος τον υπ' αριθμ. 4797/2021 Νόμο ο κ. Τζαμτζής ζητεί από το υποκατάστημα ΕΛΓΑ Βέροιας, να ορίσει άμεσα 2 τακτικά και 2 αναπληρωματικά μέλη του κλάδου ΠΕ Γεωτεχνικών / Γεωπόνων, προκειμένου να συμμετάσχουν στις επιτροπές που θα συγκροτηθούν για την ταχεία αποτίμηση των ζημιών στο φυτικό κεφάλαιο.

Ύστερα από σχετικό αίτημα του Δήμου Έδεσσας, προς το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πέλλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας ζητεί από τη Γενική Γραμματεία Υποδομών, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, να οριοθετήσει τις πληγείσες, από σφοδρή νεροποντή, πλημμύρες και κατολισθήσεις, περιοχές του Δήμου Έδεσσας, προκειμένου να δοθεί δυνατότητα στους ζημιωθέντες να υποβάλουν αίτηση συνδρομής. Επιφυλάσσεται να επανέλθει με οριστικό αίτημα, αφού ολοκληρωθούν οι αυτοψίες των επιτροπών στην περιοχή, σε συνέχεια των αιτημάτων των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Προκειμένου, δε, να ληφθεί απόφαση οριοθέτησης, ζητεί από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκδώσει πιστοποιητικό εκδήλωσης σφοδρής νεροποντής, κατά τη διάρκεια των μεσημεριανών ωρών, στις 8 Ιουλίου 2022.

«Είναι σημαντικό, την ώρα της θεομηνίας, να νιώθει κανείς την ευεργετική παρέμβαση του κράτους πρόνοιας » δήλωσε ο κ. Τζαμτζής. «Είδαμε ζημιές μεγάλης έκτασης σε χωράφια, σπίτια και επιχειρήσεις. Είναι χρέος μας να σταθούμε αλληλέγγυοι και αρωγοί, στους ανθρώπους που υπέστησαν ζημιές από τη μια στιγμή στην άλλη».

Άρχισαν οι εργασίες για την αναβάθμιση του οδοστρώματος στις ανηφόρες του ΆγραΙορδάνης Τζαμτζής : «Αιχμή του σχεδιασμού μας είναι η ασφάλεια όλων».

Με εντατικούς ρυθμούς ξεκίνησαν οι εργασίες για την βελτίωση της Ε.Ο. Έδεσσας - Φλώρινας, στις ανηφόρες του Άγρα. Το έργο αποτελεί τμήμα του σημαντικού σχεδιασμού, που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, με κυρίαρχο στόχο την οδική ασφάλεια σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο ευθύνης της.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, παρακολούθησε την έναρξη των εργασιών ασφαλτόστρωσης, επισημαίνοντας την βαρύνουσα σημασία της οδικής ασφάλειας για τους κατοίκους , τους επισκέπτες της περιοχής αλλά και τη διακίνηση των εμπορευμάτων και της παραγωγής από τα αγροκτήματα. «Βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο ολιστικής παρέμβασης στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Πέλλας» τόνισε ο κ. Τζαμτζής, «το οποίο αφορά στον εκσυγχρονισμό και την ασφάλεια τμημάτων του εθνικού και περιφερειακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Πέλλας. Περιλαμβάνει τη βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών, των τεχνικών χαρακτηριστικών των οδών, τη βελτίωση των στοιχείων ασφαλείας με τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, σημάνσεων, ηλεκτροφωτισμού κ.α. όπως, άλλωστε, απαιτούν οι συμπολίτες μας».

Μετάδοση 3 κοινωνικών τηλεοπτικών και 2 ραδιοφωνικών μηνυμάτων για τις δασικές πυρκαγιές από τις Περιφέρειες

Τα στατιστικά στοιχεία και οι εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνουν ότι 9 στις 10 πυρκαγιές ξεκινούν από ανθρώπινη παρέμβαση. Το ΥΚΚΠΠ και το Πυροσβεστικό Σώμα ετοίμασαν τρία τηλεοπτικά σποτ και δύο ραδιοφωνικά με σύνθημα «Δεν ανάβουμε φωτιά για κανέναν λόγο» στο πλαίσιο καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση. 

Με γνώμονα την ενημέρωση των πολιτών, σας διαβιβάζουμε τα τρία τηλεοπτικά μηνύματα: - Δεν ανάβουμε φωτιά - Barbeque - υπότιτλοι διάρκειας 30 δευτερολέπτων - Δεν ανάβουμε φωτιά - Αγροτικές εργασίες - υπότιτλοι διάρκειας 30 δευτ. - Δεν ανάβουμε φωτιά - Θερμές εργασίες - υπότιτλοι διάρκειας 30 δευτ. και τα τρία ραδιοφωνικά μηνύματα: - Δεν ανάβουμε φωτιά - Barbeque διάρκειας 52 δευτερολέπτων - Δεν ανάβουμε φωτιά - Αγροτικές εργασίες διάρκειας 52 δευτερολέπτων και παρακαλούμε: 

1. βάσει της υπ' αριθμ. 121-9.7.2022 απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, για την προώθησή τους προς τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της Περιφέρειάς σας με στόχο την εναλλάξ μετάδοσή τους έως και 10-9-2022. Η ΓΓΠΠ έχει ήδη στείλει τα μηνύματα στους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς του Νομού Αττικής. Τα αρχεία, η απόφαση του ΕΣΡ και τα στοιχεία για την έκδοση μηδενικού τιμολογίου έχουν τοποθετηθεί σε link του wetransfer (λήγει σε 7 ημέρες) το οποίο αναγράφεται στις ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ του εγγράφου στο ηλεκτρονικό σύστημα ΙΡΙΔΑ.

 Προς: Διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας Περιφερειών του Κράτους (με την παράκληση για κοινοποίηση στα γραφεία των κ.κ. Περιφερειαρχών και τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες και Εντεταλμένους Συμβούλους) Διανομή μέσω 'ΙΡΙΔΑ' με UID: 62cc170770128e28a8864a4f στις 12/07/22 11:24 2 Τα στοιχεία της υπηρεσίας για την έκδοση μηδενικού τιμολογίου είναι: Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Επάγγελμα: Δημόσιο ΑΦΜ: 996673084 ΔΟΥ: Αμαρουσίου Διεύθυνση: Κηφισίας 37-39, 151 23 Μαρούσι Τηλ. 213 1510 146 Κατά την περαιτέρω αποστολή, παρακαλούμε όπως μας συμπεριλάβετε στους αποδέκτες κοινοποίησης. 

2. για την ανάρτηση των τηλεοπτικών μηνυμάτων στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας σας ή για περαιτέρω ηλεκτρονική προώθηση. Τα σχετικά link βρίσκονται αναρτημένα στο κανάλι Youtube της ιστοσελίδας www.civilprotection.gr ή στο πεδίο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ / ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΣΠΟΤ. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία. Η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ζαφειρία Κόλλια

28/7/2022