ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.Ε ΠΕΛΛΑΣ (ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΔΕΣΣΑΙΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ-ΑΔΕΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΑΛΑΙΟΙ ΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΦΩΤΕΙΝΟΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΣΚΥΔΡΑ)

2021-12-22

Συνάντηση εργασίας Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και στελεχών ΔΕΗ για τη διαχείριση επικινδυνότητας πλημμυρικών φαινομένων του ποταμού Εδεσσαίου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, είχε συνάντηση εργασίας σήμερα (21/12) με τον Διευθυντή του Συγκροτήματος Αλιάκμονα ΔΕΗ κ. Καραντουμάνη Τριαντάφυλλο και τον Διευθυντή του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Άγρα κ. Δημήτριο Καρανάκη, για την συζήτηση θεμάτων κοινής αρμοδιότητας με έμφαση στην πολιτική προστασία. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Πέλλας κ. Χρήστος Μπιμπίτσος και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβαλλοντικών Υποδομών κ. Χρήστος Οικονόμου.

Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν η διαχείριση της επικινδυνότητας των νερών του ποταμού Εδεσσαίου, για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων, σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων. 

Με την ολοκλήρωση του πρόσφατου έργου αντιπλημμυρικής προστασίας που θωρακίζεται η κοίτη του ποταμού Εδεσσαίου και τα υφιστάμενα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που ολοκληρώθηκαν από την ΠΕ Πέλλας (χείμαρρος Ντερέκι και περιοχή κατάντη της ρυθμιστικής λίμνης Εδεσσαίου), υπάρχει επαρκής προστασία. 

Σε περιπτώσεις έντονων βροχοπτώσεων όμως, είναι αναγκαία η σύγκλιση του τοπικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας, προκειμένου να γίνουν ανάλογοι χειρισμοί, με βάση τα πραγματικά δεδομένα και υδρολογικά στοιχεία. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής δήλωσε ότι «τα υφιστάμενα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας παρακολουθούνται και συντηρούνται τακτικά, ενώ αναμένεται να προστεθούν κι άλλα σημαντικά έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας και της ΠΕ Πέλλας».

ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΔΕΙΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥΣ ΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ

ΣΧΕΤ: 1. ΦΕΚ 487/Β΄/21-5-98

2. Υ.Α. Γ3Β 178/44559/11-2-21(ΦΕΚ 696 Β΄22-2-21)

Η Υπουργική Απόφαση με ΦΕΚ 487/Β΄/21-5-98, σε εφαρμογή των κοινοτικών οδηγιών, καθιστούσε υποχρεωτική την τοποθέτηση Διάταξης Προστασίας έναντι ανατροπής(ΔΠΕΑ), για ελκυστήρες που είχαν κυκλοφορήσει πριν τις 21/5/1998.

Μετά από διαδοχικές παρατάσεις σε αυτήν την υποχρέωση , εκδόθηκε η τελευταία παράταση η οποία λήγει στις 31/12/2021(Υ.Α. Γ3Β 178/44559/11-2-21).

Επειδή στην παραπάνω απόφαση παράτασης γίνεται σαφές ότι δεν θα υπάρξει νέα παράταση, οι κάτοχοι γεωργικών ελκυστήρων που έχουν ταξινομηθεί ή η άδειά τους έχει εκδοθεί πριν τις 21/5/1998, θα πρέπει να μεριμνήσουν να εφοδιάσουν τους γεωργικούς ελκυστήρες τους με ΔΠΕΑ εγκεκριμένου τύπου.

Μετά την λήξη αυτής της παράτασης, σε αυτούς τους παλαιούς γεωργικούς ελκυστήρες δεν θα μπορεί να γίνει μεταβίβαση ιδιοκτησίας ούτε και θα εκδίδεται νέα άδεια κυκλοφορίας αν δεν έχει τοποθετηθεί εγκεκριμένη ΔΠΕΑ.

«Σε λειτουργία οι φωτεινοί σηματοδότες στον κόμβο Σεβαστειανών - Σκύδρας»

Σε λειτουργία δόθηκαν σήμερα το πρωί οι φωτεινοί σηματοδότες στον κόμβο Σεβαστειανών - Σκύδρας παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή, του Αστυνομικού Διευθυντή Πέλλας κ. Περδικάτση Πέτρου και στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας ΠΕ Πέλλας.

Η τοποθέτηση φαναριών στο κόμβο Σεβαστειανών - Σκύδρας ήταν απόλυτα αναγκαία για την οδική ασφάλεια της περιοχής και υλοποιήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Σε σύντομη δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής ανέφερε τα εξής: «Το είπαμε και έγινε πράξη. Δώσαμε εκκίνηση στα φανάρια του κόμβου προς Σεβαστειανά στο γήπεδο Σκύδρας. Η Τροχαία εποπτεύει τον κόμβο. Όχι άλλα τροχαία ατυχήματα.» 

22-12-2021/16:01